00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

דובשניות

 

לפני כל חג,  אם אני מארחת או מתארחת, אני אוהבת להביא לכל אחד מהאורחים מתנה קטנה ואישית. לרוב אני מתחילה בחיפושים כשבוע לפני החג במרוץ בין הקנייונים, החנויות ואתרי האינטרנט כדי למצוא את המתנה המתאימה לכל אחד. אבל מה לעשות למרות החיפושים והרצון הטוב, קשה מאוד לקלוע לטעמו של כל אחד. וכך יוצא שבמקום לפנק, אני "מאלצת" אותם, אחרי החג לרוץ לחנות ולהחליף את המתנה שמבחינתי היתה הכי מתאימה. (אבל הוא מה לעשות שהם לא בדיוק חשבו כמוני...חחח). לפני כמה שנים אפילו החלטנו, אני וגיסתי היקרה, שלא קונים מתנות יותר! היא לא קונה לי ואני לא קונה לה. טוב אז החלטנו...חחח ונראה לכם שמישהי עמדה בהחלטה? ברור שלא! הרי לעולם לא תתפסו פולניה שמגיעה בידיים ריקות. ומה יגידו השכנים??????????
לכן הפעם החלטתי לחסוך לעצמי את הריצות והעיסוק האובססיבי סביב המתנות, וצץ לי הרעיון הנפלא הזה, להכין מאפים מעשה ידי, מהמטבח הביתי שלי, לטבל אותם בהמון אהבה  ונראה עכשיו מי שיעיז לבוא ולהחליף...חחחח


לצורך העניין הצטיידתי בכמה צנצנות חמודות, סרט קישוט צבעוני ומתכון נהדר לדובשניות. 

ומה אני אגיד לכם, הייתי כל כך גאה בעצמי ובתוצרת... שהוספתי לרשימת הנמענים עוד כמה וכמה שמות.....surprise
אם אתם חושבים כמוני, שזה רעיון טעים ומתוק למתנה אז קדימה, נא להפשיל שרוולים ולמטבח... הנה המתכון.

 

הערה/הארה חשובה, רגע לפני שמתחילים... לא חייבים לחכות לחג כלשהו כדי להכין את הדובשניות הנהדרות האלה. אפשר ורצוי לעשות זאת בכל ימות השנה 

 

 

 

(לי יצאו מהכמות הזו 32 עוגיות)

המצרכים:

  • 1/2 כוס דבש

  • 3/4 כוס סוכר חום מסוג דמררה

  • 1/2 כוס שמן

  • 2 ביצים בגודל L

  • 3 כוסות קמח

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1/2 כפית קינמון

  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

 

לציפוי העוגיות:

  • 100 גר' אבקת סוכר

  •  2 כפות חלב

 

ההכנה:

  1. בסיר קטן וחסין אש, חממו על אש נמוכה את הדבש, עד שהוא נמס.

  2. הוסיפו את הסוכר התבלינים והשמן. תוך כדי ערבוב, עד לאיחוד.

  3. הוסיפו את הסודה לשתיה, תוך כדי ערבוב. התערובת תחליף את צבעה לבהיר ותהיה תפוכה, (לא להיבהל זה בסדר) הסירו מהאש וצננו כ- 10 דקות.

  4. העבירו את המסה אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, הפעילו את המיקסר במהירות בינונית, והוסיפו את הביצים אחת אחת עד לאיחוד.

  5. הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה, המשיכו לערבל עוד כמה דקות לאיחוד, וצננו במקרר למשך שעה.

  6. הכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה, צרו כדורים קטנים בגודל של כדור פינג-פונג וסדרו בתבנית ברווחים של כ- 3 ס"מ האחד מהשני. 

  7. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 160 מע' למשך כ- 12 דקות.עד שהעוגיות תפוחות ובעלות צבע בהיר ומבהיק (נא לא ללכת רחוק בזמן האפיה כדי שהעוגיות לא ישרפו).

  8. צננו היטב את העוגיות לפני הציפוי.

  9. בקערית קטנה, ערבבו את אבקת הסוכר והחלב עד שלא יהיו גושים.

  10. טיבלו כל עוגיה (בשטח העליון שלה) בתוך הבלילה והחזירו לייבוש מעל נייר האפיה.

 

 

 

עכשיו תפנו לעצמכם רגע... להכנת רשימת המקבלים כי ברור לגמרי שיהיו עוד רבים שתרצו לפנק במתנה מעשה ידיכם להתפאר!!

 

 

 

 

 

שיהיה בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת