00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

סלט ספירלה צבעונית

03/09/2013
סלט ספירלה צבעונית

הבטחתי מתכון מתוך החוברת, נכון?  אז הנה אני מקיימת.
שקלתי (מילה רעה, אסור לדבר איתי על משקל...) אז הנה ניסיון נוסף : חשבתי לעצמי  איזה מתכון אשתף בבלוג מתוך חוברת מתכונים לחגי תשרי שהפקתי יחד עם חיהל`ה דר   והבחירה נפלה די מהר על סלט הספירלה הצבעונית, כי קודם כל הוא יפהפה (ולא רק בעיניי) ודבר נוסף: הוא באמת קל להכנה וניתן להכינו מראש, והרוטב שמתווסף אליו הוא בחזקת: "כפרה עליו מאוד" ומומלץ לאימוץ מיידי.

אני מנסה להיזכר איך בכלל הגעתי לצורת הספירלה הזו ונראה לי שזה לחלוטין בגלל הראש שנדפק לי אחרי התאונה, או בעצם בגלל הנרקוטיקה הרבה שקיבלתי במסגרת נסיונות שיכוך הכאבים.  במשך תקופה ארוכה ראיתי צבעים וצורות ורק דולפינים מקפצים במים היו חסרים לי...

אז כן, הסלט הזה הוא תוצאה של מסטול כבד במיוחד. אפילו לא הייתי צריכה לשמוע מוזיקת טראנס כדי להיכנס למוד, הכל בא בטבעי, או בעצם בהכי כימי שבעולם...

אמרתי כבר שלא רק רע יצא מהתאונה, נכון?  אז הסלט הזה הוא סלט הסטלה שלי, ומי שרוצה להתמסטל איתי או למסטל אחרים – תפאדל!

אז בבקשה לכם – זה הסלט שלבטח יהיה כוכב השולחן , ממש בר רפאלי של הסלטים  ולידו כל סלט אחר יהיה בחזקת סוהא ערפת...

צילום וסטיילינג : קרן ביטון כהן

סלט ספירלה צבעונית    אריאלה פיקסלר אלון   

סלט  חגיגי וקל להכנה שהופך לכוכב השולחן בזכות יופיו, צבעיו וטעמיו.

מרכיבים:

2 סלק קטנים

2 גזרים עבים

3 קולרבי  קטנים

3 מלפפונים ירוקים

10-12  צנוניות קטנות

2 כפות גרגירי רימון

ענף קטן של שמיר

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד
2 כפות רכז רימונים
1 כף דבש

1 כף סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 שיני שום כתושות

מעט צ`ילי גרוס

נייר סופג

אופן ההכנה:
פורסים את הירקות דק ככל האפשר (מומלץ להשתמש במנדולינה) לעיגולים דקיקים ויפים של ירק נא. שוטפים במים ושומרים את פרוסות הירק  בקעריות נפרדות.

מכינים את הרוטב : בקערית נפרדת  או בצנצנת עם מכסה תואם מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.  שומרים בצנצנת מכוסה.
 יוצקים מעט מהרוטב בכל קערית  של הירקות המופרדים , מקפיצים בעדינות את פרוסות הירק  ומשרים למשך כחצי שעה או עד לזמן הרכבת המנה. ניתן לאחסן כך עד שלושה ימים מכוסה במקרר , חוץ מהמלפפונים שאותם מתבלים ממש לפני ההגשה.

מסננים את פרוסות הירק מנוזלי ההשריה ומייבשים במגבות נייר.

לוקחים צלחת הגשה גדולה ומסדרים את פרוסות המלפפון סביב לדופן הצלחת כך שכל פרוסה תחפוף במעט את הפרוסה הקודמת לה עד שנוצרת צורת מניפה יפה.
כעת מסדרים את פרוסות הסלק על מחצית או שלושה רבעים מגובה המלפפון סביב לצלחת. ממשיכים כך עם יתר הירקות (קולרבי, גזר, צנוניות וגרגירי רימון)  כשהרעיון הוא משחק  אסתטי של צבעים, טעמים, מרקמים וגדלים שמסודרים במעגלים מהחוץ לפנים.

 טיפ:  ניתן לשחק , לשנות ולהוסיף ירקות נוספים  ולהגדיל את קוטר הספירלה לדוגמא  ברוקולי ופרחי כרוביות חלוטים במי מלח, או פטריות טריות שלמות או חתוכות מסוגים שונים, אספרגוס, מיני פלפלים מצבעים שונים, תירס,  ובעצם כל ירק צבעוני אחר.

 

***את המתכון הזה שהוא חלק מהחוברת "אריאלה וחיהל`ה פותחות שולחן" ניתן לרכוש בקלות כאן  או דרך הזמנה אישית במייל haya20040@hotmail.com 

אז זהו. זה הסיפור של המנה הזו.

וזהו להפעם.

לכל המגיבים הרבים בפוסטים האחרונים - תודה ענקית !!!  מבטיחה לענות בימים הקרובים לכולם . אין לכם מושג כמה ריגשתם ושימחתם אותי עם תגובותיכם. תודה!!

אם אהבתם  – לא אכעס אם תתנו לייק.

אם ממש התעלפתם  ואתם  חשים שאי אפשר בלעדיי – אתם יכולים להירשם לעדכונים של הבלוג וכך לא תפספסו לעולם אף פוסט שלי.  ס`תכלו רגע בפינה השמאלית העליונה, ממש מתחת לתמונה של החוברת- זה המקום להרשמה.

אם אתם ממש, אבל ממש רוצים להיות חברים שלי בפייסבוק-  ניתן לעשות זאת בדף של הבלוג  או בדף האישי שלי שפתחתי ממש לאחרונה ושאליו אעבור בימים הקרובים כי  הפרופיל האישי שלי נסגר בגלל עודף  חברים  (פייסבוק עם החוקים הדבילים שלו...)

אם אתם חושבים להציב פסל מזהב בדמותי בחדר השינה שלכם מרוב הערצה- אני מרשה לכם לשתף את הפוסט הזה עם חבריכם - איפה וכמה שבא לכם.

אם חטפתם כאב ראש מזיוני השכל שלי- אתם צודקים.

ועכשיו אני חוזרת למטבח שלי- אז יאללה ביי.

תהיו טובים

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת