00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

אריאלה וחיהל`ה פותחות שולחן - חגי תשרי

אריאלה וחיהל`ה פותחות שולחן - חגי תשרי


האמת? לא האמנתי. 

אפילו לא העזתי לחלום שזה אפשרי (כן, השנה האחרונה הזו פרמה כל חלקה נורמלית ומוארת במוחי).
במחי חריקת בלמים אחת כל החלומות שלי נעלמו כלא היו, אבל זהו !!  סה- פיני !!  סה טרמינו !!  (וכו` וכו` בשאר השפות...)

אני זוכרת את אותה פגישה של חיהל`ה ושלי . עד אז היינו "סתם חברות טובות". מאוד אהבתי אותה מהמפגש הראשון (זה היה בקורס צילום וסטיילינג מזון) ,  זו הייתה חברות קולגיאלית  מפרגנת, אך עם  אקסטרה אהבה.

מאוד התרשמתי והערכתי את הכישרון שלה, האסתטיות שלה, המעוף שלה, החום שלה, ההומור שלה, ה... כל מה שיש בה והופך אותה לכדור ענק של  אנרגיה טובה. ה"ניקיון הנשמתי"  שלה מאוד הרשים אותי. היא מסוג האנשים שמעלים חיוך על פניך בין אם אתה רוצה ובין אם לאו, ואני מאוד אוהבת את התכונה הזו. זה מאוד נדיר  אצל אנשים אך לשמחתי אני יודעת לזהות את אלו שבורכו במתנה הזו.

 חיה אילונה דר - עיתונאית אוכל, בלוגרית, אמא לשני ילדים בוגרים  שנאלצה לעזוב את תחום ההוראה לאחר 30 שנות עבודה  לאחר שאיבדה את שמיעתה. במסגרת מאמציה למצוא מקום חדש שבו תצליח להביא את עצמה לידי ביטוי חזרה למטבח, המקום הבטוח שלה. בדיוק באותו הזמן בתה נישאה ועברה לגור מעבר לים. הריחוק מבתה  פער תהומות געגוע שנדמה כי אי אפשר היה לגשר עליהן. בלי לחשוב יותר מדי חיה פתחה בלוג בשם "יופי במטבח" שבו העלתה  את מתכוני הבית כדי שתהיה לבתה מחברת מתכונים של אמא. הריחוק פתאום הפך לקירוב והבלוג נעשה חוט מקשר טעים בין היבשות.

החיבור ביננו הפך למשהו אחר. לא עוד רק פרגוני לייקים וטוקבקים מנומסים וקולגיאלים, אלא חברות אמיתית ושיתוף אינטימי . הפכנו לחברות נפש.היא הייתה מהבודדים שלא "ויתרו עליי" אחרי התאונה. היא לא עזבה אותי, היא פשוט הייתה שם בטוב ובעיקר בלא כל כך טוב. תמיד ברוגע התוסס שלה (כן, זה סוג של פרדוקס, אבל אצלה זה עובד, יש לך טמפו תוסס ומדבק ועם זאת זה בא ממקום מאוד שליו). ואז...   ואז יום אחד היא הטילה את הפצצה :"זהו, נגמר! את חוזרת למטבח".  חשבתי ששבטעות היא לקחה שלוק של אקונומיקה במקום הקפה של הבוקר, מה זאת אומרת  חוזרת למטבח?  הרי אני קביים ולא מצליחה להחזיק ביד סכין או מטרפה ובכלל איבדתי את חוש הטעם והריח, והראש נדפק לי ואיך אתרכז לרשום מתכון,  ו...ו...ו..., אבל זה לא עניין אותה והיא התעקשה שאני חוזרת למטבח ביי הוק וביי קוק! ו...חזרתי, ובעצם חזרתי לחיים.

זה  לחלוטין סיפור אהבה שהתחיל במטבח.

אוי, אלוהים, כמה מכשולים ועיכובים שהיו לנו בדרך... כל מה שיכול היה להסתבך ולהתעכב- עשה את זה בגדול, אבל היא, עם הטורבו שלה דחפה ודחפה ולא נתנה לי אפילו שנייה לחשוב על  מה שלא צריך. הנחישות שלה הייתה מדבקת ואט אט סימנתי גם אני את המטרה הסופית - החוברת!  ומאותו רגע הכול היסטוריה. רתמנו את הכוחות של שתינו ודהרנו קדימה, בלי להסתכל לצדדים ובעיקר לא לאחור. רק קדימה !!

הכול היה מהיר. תוך חודש התחלנו וסיימנו הכול. מוזר לי לשבת ולנשום בקצב רגיל. מי צריך גראס רפואי כשיש כזה אדרנלין? הראש שלי מלא בפרויקט הבא, במתכונים חדשים וביצירות מפתיעות. המוזה שלי חזרה לחיים. החיוך חזר לפנים.  רק הצלוליטיס נשאר כשהיה....

ועכשיו הגיע רגע האמת. החוברת יצאה ממכונות הדפוס ו... ראבאק אני  כל כך מתרגשת !!

 

אני מסתכלת על התוצר הסופי ולא מאמינה שזה שלי. גם שלי. זה מרגיש כמו בייבי משותף ומושלם.

המילה "התרגשות" אפילו לא מתחילה לתאר את הצונאמי הטוב שבלבי.

איזה יום שמח לי היום !!!
סוף סוף טוב !!!!!


אז מה בחוברת?

בחוברת יש מבחר הצעות לבניית תפריט לחגי תשרי וגם לשבתות ואירוח במשך כל השנה.

כל המתכונים כשרים, חסכוניים, קלים ומהירים להכנה, כולל קינוחי הפרווה.

חלק מהמתכונים כוללים יותר ממתכון אחד וההוראות מפורטות כך שגם מאותגרי המטבח יצליחו כמו שאנחנו הצלחנו.

ומה בתפריט?

סלטים: סלט ספירלה צבעונית, סלט סלק אדום חסות  עלי רוקט וגרגירי רימון,  סלט גזר סלרי ועירית, סלט פטריות חגיגי

מנות ראשונות: כבד עוף מוקפץ על וופל  בלגי וריבת תאנים, חלת כתר רימונים בדבש,  עלי חסה ומנגולד ממולאים ברכז רימונים

מרקים:   מרק בשר וקרפלך

עיקריות:  קציצות עוף בשום לימון וזעפרן, פילה אמנון על מצע טרשי, פילה בס על מצע מג`דרה בורגול- רימונים עם ארטישוק ירושלמי צלוי בדבשעוף צלוי בצ`ימיצ`ורי רימונים , שוק טלה בתנור, פרגיות מגולגלות על מקל קינמון על מצע פירה בטטה, עוף קריספי (מנת ילדים). 

 תוספותאורז וירקות מטוגנים, מג`דרה בורגול- רימונים,  ארטישוק ירושלמי צלוי.

 קינוחים  (פרווה) : בקלאווה תפוחים ממולאים, פסיפס מלבי רימונים, מוס שוקולד מריר חלבה וקדאיף, מאפה פילו במלית תפוחים,


בהמשך אפרסם כאן מתכון או שניים  מהחוברת.


מחיר החוברת 35 שקלים (+5 שקלים דמי משלוח) והרכישה תעשה דרך הקישור :  http://a.pgtb.me/JsHGtn  באמצעות כפתור רכישה דרך ה- Pay Pal 

ניתנת גם אפשרות להפקדה בנקאית לחשבון של חיה, פרטים במייל שלה  haya20040@hotmail.com 



והגיע הזמן לקצת תודות : 

חיהל`ה - תודה שהאמנת בי  בלי לוותר!!
טלי כגן בלסון- תודה שאת שלי ובשבילי !!
שרית אשרוב דלאל- תודה על עצם קיומך !!
רחלי קרוט מפוד פייג` -  את הגדולה מכולם !!

תודה  לאנשי המקצוע שסייעו לנו להפיק את החוברת:

שיווק במדיה החברתית: אריק ברנשטיין

הדפסה: דפוס פוטוליין - עופר הרץ

עיצוב גרפי: מירי ברג

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

והתודה הכי גדולה היא לכולכם - חברים, קוראים ומשפחה. בזכותכם חזרתי לראות את האור, כבר לא את המנהרה ...


ושוב- כל הפרטים  בקישור הבא    http://a.pgtb.me/JsHGtn


*** מי מבין חבריי שרוצה לשתף אצלו בבלוג, או באתר, או במגזין, או בקיר או בדף הפייסבוק, או אצל חמותו שתחיה (או שלא) - אשמח (מאוד מאוד אשמח וזה יעזור לחיהל`ה ולי מאוד!!) אז אני כאן, או במייל  arifixi@gmail.com   ואשלח לכם חומרים, מתכונים ותמונות .

 

 

שנה חדשה מתוקה, טעימה  ואופטימית ♥

אני אוהבת אתכם ומוקירה אתכם !!

היו ברוכים 

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת