00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קציצות מטוגנות עם אורז עשיר ואפונה

06/09/2013

כשכל אחד מהמאכלים הכי ביתיים שיש מקבל שידרוג בטעמיו זהו עונג גדול אבל כשמחברים אותם לצלחת אחת, העונג הוא משולש!

מצרכים לקציצות:

 250גרם בשר טחון

 250גרם עוף טחון

100 גרם שומן כבש טחון

בצל קטן קצוץ

ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית גדושה פטרוזיליה יבשה

כף פפריקה

כפית בהרט

קורט כמון

מלח ופלפל

מצרכים לאפונה:

חצי שקית אפונה קפואה

5 גבעולי סלרי

בצל קצוץ

4 שיני שום

 2כוסות ציר עוף (אם אין אז מים רותחים עם כפית אבקת מרק לכל כוס)

מלח ופלפל

מצרכים לאורז:

אורז שטוף

גזר מגורר

בצל קצוץ

4 שיני שום

ציר עוף (או מים רותחים עם אבקת מרק)

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

נערבב את תערובת הקציצות, ניצור כדורים משוטחים ונניח למנוחה של 10 דקות, בסיר לא דביק נחמם שמן זית (לא עמוק) ונטגן את הקציצות להשחמה ב-2 הצדדים ונוציא לצלחת. נוסיף לשמן את הבצל המטוגן, נטגן עד שקיפות ונוסיף את השום והסלרי ונמשיך את הטיגון ל-3 דקות נוספות. נוסיף את האפונה (אחרי שהפשרנו במי ברז וסיננו), נערבב, נוסיף את ציר העוף והמלח, נרתיח ונוסיף את הקציצות, ננמיך להבה ונבשל כ-20 דקות על אש נמוכה.

בסיר נפרד, נטגן את הבצל, הגזר והשום, נוסיף את האורז ונכסה בציר עוף ונבשל עד היעלמות הנוזלים, נכסה עם  מגבת ומכסה עד ההגשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת