00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחם מקמח כוסמין ובצל

כבר סיפרתי לכם בעבר, כמה כייף זה להכין לחם בריאותי בבית. ללוש - לעצב -להתפיח  וכמובן להריח את הריח הממכר שמתפזר ברחבי הבית. ממש כמו בושם יוקרתי מבית שאנל. (האמת שאני לא מבינה, איך אף אחד , עד היום, לא חשב להוציא בושם בניחוחות אפיה..חחח)  וכשמתיישבים סביב השולחן לארוחה, וכולם נהנים... מציפה אותי הרגשת הגאווה (אין מה לעשות היא חלק נכבד וחשוב מהטעם). בשלב הזה תמיד גם מגיעה השאלה? את הכנת לבד?  ואני עונה-  כן, אני הכנתי לבד!  (מה לעשות, בפעם האחרונה שבדקתי, לא היו לי גמדים קטנים שיעשו את העבודה בישבלי). וחוצמזה גם אם היו, לא הייתי נותנת להם לקחת לי את ההנאה הזו!!  
ולמה אני מספרת לכם את כל זה? פשוט כדי שתבינו כמה שמחתי לקבל בוקר אחד, הודעה מחבר בפייסבוק בזו הלשון, "אני באזור שלך ויש לי קמח כוסמין חדש. איך אני יכול לתת לך"?  חחח...חשבתי לעצמי... איך אני יכול לתת לך? עכשיו תגיע אני בבית!! ובאמת תוך רבע שעה כבר היה לי בבית קמח כוסמין מלא של סוגת מבית "שטיבל". את הקמחים של שטיבל אני מכירה ואוהבת מאוד. ולכן חשבתי לעצמי.. שאם אני רוצה להתנסות בקמח חדש, רצוי שהוא יהיה מבית טוב. 

 

ומאחר וכידוע דחיית סיפוקים זה לא הצד החזק שלי..surprise ומאחר והדגדוג הזה בידיים לעשייה כבר התגבר. החלטתי ללכת לעבודה (כלומר להיכנס למטבח) וכבר בשעות אחה"צ היה אצלי בבית כיכר לחם כוסמין עם בצל. טעים להפליא. שאפילו עבר סדרת צילומים זריזים (לפני שיגיעו בני הבית ויחסלו אותו)

 

 

כפי שסיפרתי לכם, זו הפעם הראשונה שאני משתמשת בקמח מהסוג הזה, והחוויה היתה נהדרת. הבצק היה רך ומתמסר, ההתפחה היתה יפיפיה ומהירה והתוצאות היו פשוט מושלמות. הלחם היה קראנצ'י מבחוץ ורך ומלטף מבפנים.

למען מי שלא מכיר את חיטת הכוסמין, בואו נעצור רגע ונעשה היכרות קצרה: 

הכסמין היא סוג של דגן, ששימש כמזון בסיסי במזרח התיכון ואירופה, עוד מתקופת הברונזה. (כלומר לפני איזה 700 שנה) עד שפינה את מקומו לחיטה, פשוט לאור העובדה שאת החיטה היה הרבה יותר קל לגדל ולעבד.  כיום נחשבת חיטת הכוסמין כמזון בריאות מאחר והיא מכילה אחוז גבוה של חלבון, כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

וכך היא נראית..

טוב נראה לי שאחרי ההיכרות ואחרי שהבנתם כמה שהחיטה הזו בריאה, מה שנותר לי הוא להמליץ לכם בחום  - לנסות את זה בבית...!
ולרוץ להכין לי כיכר לחם כוסמין נוסף, כי הראשון כבר נאכל מזמן  indecision...

 

טוב נו ... רק עוד תמונה אחת, ונצא לדרך...

 

 

המצרכים:

  • 1 בצל גדול קצוץ קטן

  • 30 גר' חמאה (לטיגון הבצל)

  • 500 גר' קמח כוסמין מלא

  • 100 גר' קמח לבן

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1 כף סוכר חום (מסוג דמררה)

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 כוסות מים פושרים

 

לציפוי:

  • 2 כפות מים חמים+ 1/2 כפית מלח

  • 2 כפות גרעיני דלעת

  • 1 כף קמח כוסמין

 

ההכנה:

  1. המיסו את החמאה במחבת קטנה, וטגנו את הבצל עד לקבלת צבע זהוב יפה. השאירו בצד לצינון.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הלישה, את שני הקמחים והשמרים וערבבו.

  3. הוסיפו את הסוכר, שמן הזית, המלח והבצל המטוגן והתחילו ללוש, במהירות נמוכה.

  4. הוסיפו את המים לאט לאט והמשיכו ללוש במהירות בינונית 8 דקות .

  5. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה.(עד שהבצק יכפיל את נפחו)

  6. לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים, להוצאת האויר. צרו ממנו גליל יפה והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  7. כסו שוב בניילון הנצמד (הניחו את הניילון רופף, כדי שלא יפריע לתפיחה) והניחו לתפיחה נוספת של כ-3/4 שעה.

  8. חממו את התנור ל- 220 מע'

  9. לאחר ההתפחה השניה, מירחו על הבצק את תערובת המים והמלח. פזרו מעל מעט מהקמח ומגרעיני הדלעת וחיתכו בעזרת סכין חדה (או מספרים) כמה חתכים לרוחב.

  10. הכניסו לתנור תבנית קטנה עם מעט מים (בתחתית התנור) והכניסו את הלחם לאפיה של - 40 דקות. (עד שהלחם שחום למטה, ומתנתק בקלות מנייר האפייה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת