22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

חוזרים ללימודים... כריכים לבית הספר!

27/08/2013
חוזרים ללימודים... כריכים לבית הספר!

במיוחד לכל ההורים שילדיהם חוזרים לבית הספר ובכל בוקר מתלבטים מה כדאי להכין להם לאכול. מתכונים ל"ארוחת עשר" מכל הסוגים וגם ארוחת צהריים אחת בפיתה לימים הארוכים. מתוך כתבה שלי שפורסמה במקומון "כלבו חיפה" בסופ"ש האחרון (חלק 1, חלק 2). לגזור ולשמור.

 

ארוחת העשר הקלאסית

גבינה וירק משולבים יחד לממרח טעים שכיף לאכול בכריך.

ממרח גבינה ופלפלים

החומרים (מילוי כ-4 כריכים):

1 מיכל שמנת חמוצה או גבינה לבנה

1 גמבה קצוצה קטן מאד

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מלח

אופציונאלי: קמצוץ תבלין צ'ילי

לכריך: לחם או לחמנייה, מלפפון או כל ירק שאוהבים.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד בקערה את כל החומרים עד לקבלת מטבל אחיד.
  2. מורחים בלחם או לחמנייה, יחד עם ירק חתוך שאוהבים.

 

ארוחת העשר הבריאה

סלט ביצים עם שמן זית בריא שמחליף את המיונז.

סלט ביצים

החומרים (מתאים לכ-4 כריכים):

5 ביצים קשות

1 בצל ירוק פרוס (או חופן עירית קצוצה)

2 כפיות שמן זית

מלח, פלפל

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

לכריך: 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, מלפפון או כל ירק שאוהבים.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הביצים 10 דקות במים רותחים (מתחילים לספור את הזמן מהרגע שהמים מבעבעים).

2. קולפים את הביצים ומגרדים אותן בעזרת פומפייה.

3. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני ומוסיפים לביצים.

4. מוסיפים את השמן, המלח והפלפל.

5. בוזקים מלמעלה את הפפריקה.

6. מעבירים כף גדושה לפרוסת לחם מחיטה מלאה ומניחים מעל ירק שאוהבים. "סוגרים" לכריך עם פרוסת לחם נוספת.

 

ארוחת העשר המושקעת

כשפותחים את נייר הכסף, מסתתר מאפה ממולא שיגרום לכולם מסביב לקנא.

סמבוסק פיצה

החומרים (לסמבוסק אחד):

1 מלאווח חצי-מופשר

1 כף קטשופ

2 כפיות אורגנו

1 כף זיתים ירוקים פרוסים

1 ביצה קשה קלופה ופרוסה לעיגולים

1 פרוסת גבינה צהובה

ביצה טרופה להברשה

שומשום

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הקטשופ על המלאווח ומשאירים שוליים נקיים.
  2. מפזרים את כפית מהאורגנו ואת הזיתים על חצי מהמלוואח.
  3. חותכים את פרוסת הגבינה ל-4 פסים ומניחים שניים  על הזיתים.
  4. מניחים את פרוסות הביצה בצורת "רעפים" (חופפות זו לזו).
  5. על הביצה שמים את פסי הגבינה הנותנים ומפזרים את האורגנו.
  6. סוגרים את החלק הנקי של המלאווח על החלק הממולא ומהדקים בשוליים לצורת חצי עיגול).
  7. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
  8. אופים ב-200 מעלות, כחצי שעה, עד שהבצק שחום.
  9. עוטפים מיד בנייר כסף, כך שהמאפה יישאר חמים לכמה שעות.

 

ארוחת העשר של פופאי

כריך משביע מאד, שנותן כוח להמשיך את היום!

חביתה עם תרד

החומרים (לכריך אחד):

כף שמן זית

2 ביצים

2 חופני תרד טרי

שן שום כתושה

פלפל שחור

כף קוביות גבינה בולגרית

לכריך: לחמנייה גדולה מחיטה מלאה, כף גבינה לבנה, חצי עגבנייה חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והתרד ומאדים מעט.
  2. טורפים יחד את הביצים, מתבלים בפלפל ושופכים מעל התרד במחבת.
  3. מפזרים מעל את קוביות הגבינה.
  4. ממתינים כדקה והופכים את החביתה. מחכים דקה נוספת ומכבים את האש.
  5. חוצים לחמנייה ומורחים בה את הגבינה. מחלקים את החביתה לשני חלקים ומניחים בלחמנייה.
  6. מניחים מעל החביתה את פרוסות העגבנייה.

ארוחת העשר המתוקה

לפעמים המילוי פחות חשוב והלחם הוא שעושה את רוב העבודה.

לחם תפוחים וקינמון

החומרים (לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק):

1/2 שקית שמרית

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס מים

4 כוסות קמח

6 כפות גדושות רסק תפוחים עם תוספת סוכר

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפיות קינמון

2 כפיות שמן סויה/ קנולה

לכריך: 2 כפיות דבש.

אופן ההכנה:

  1. מניחים את השמרים, סוכר ו-1/4 כוס מהמים בקערת המיקסר וממתינים 5 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח ורסק התפוחים ומתחילים לערבל במהירות איטית בעזרת וו לישה כשתי דקות.
  3. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לערבל כ-5 דקות נוספות, תוך כדי הוספת המים באיטיות (ייתכן ולא ייעשה שימוש בכל המים, יש להוסיף עד שהבצק מתאחד ולהקפיד שלא יהיה דביק מדי).
  4. מכסים את קערת המיקסר במגבת וממתינים 15 דקות.
  5. בינתיים, מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק, משמנים אותה בעזרת כפית שמן ומפזרים כפית אחת מהקינמון בכל דפנות התבנית (אני נעזרתי במברשת סיליקון כדי למרוח בצורה שווה את הקינמון בשמן).
  6. יוצרים מהבצק 2 גלילים, משלבים ביניהם למעין "בורג", מניחים בתבנית ומתפיחים שעה מכוסה במגבת.
  7. מחממים תנור ל-175 מעלות, מורחים את יתרת השמן והקינמון מעל הבצק באותו אופן כמו מריחת התבנית.
  8. אופים כ-35 דקות, עד שהריח מציף את הבית והלחם יציב למגע וזהוב.
  9. מצננים בטמפרטורת החדר, פורסים, ומורחים בין כל צמד פרוסות כ-2 כפיות דבש.

ארוחת צהריים בפיתה

לימים האלה שהילד רץ מבית הספר ישר לחוג או לתנועת הנוער.

קציצות עוף עם תירס וצ'ילי

החומרים (כ-20 קציצות):

1/2 ק"ג בשר עוף טחון

1 ביצה

1/2 קופסת שימורי תירס

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 בצל קטן קלוף

1/4 כוס פירורי לחם+חצי כוס לציפוי

מלח

שמן לטיגון

לכריך: פיתה, ממרח שאוהבים

 

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הבצל על פומפייה וסוחטים ממנו את הנוזלים.
  2. מערבבים היטב בקערה את הבצל עם הבשר, ביצה, תירס, צ'ילי, 1/4 כוס פירורי לחם ומלח לעיסה אחידה.
  3. מפזרים את יתרת פירורי הלחם בצלחת.
  4. יוצרים כדורים מתערובת הבשר, מגלגלים בפירורי הלחם ומשטחים לקציצה.
  5. מחממים כרבע כוס שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.
  6. חוצים כל קציצה (כך שייווצר קציצות דקות יותר) ומסדרים כ-6 חצאים בתוך פיתה. מוסיפים קטשופ, חומוס או כל ממרח אחר שאוהבים.

 

בתיאבון ושנת לימודים טעימה ומוצלחת לכולם! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת