00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת ז`רבו

זו אחת העוגות האהובות עליי. בכל פעם שאני מגיעה לאחותי הגדולה בשבת - היא מכינה לי את העוגה הזו. אז לכבוד יום שישי האחרון שבו זללתי ממנה - אני חולקת איתכם את המתכון.

רכיבים:

לבצק:

חצי כוס סוכר

250 ג' חמאה או מרגרינה

3 כוסות קמח

3 כפות שמנת צמחית

1 ביצה

חצי כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

למלית:

300 ג' אגוזים טחונים

כוס ושליש סוכר

1 כוס ריבת מישמש

לציפוי:

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

200 ג' שוקולד

כף וחצי קקאו

הוראות הכנה:

שמים במעבד מזון את הסוכר, הקמח, השמרים, המרגרינה והמלח. מערבבים לתערובת פירורית חלקה. מוסיפים את השמנת והביצה. מערבבים דקה, או שתיים עד שמתקבל כדור בצק.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.

מרדדים מכל כדור עלה בגודל תבנית רגילה של עוגה (25X30). שמים את העלה הראשון בתבנית המשומנת. מחממים חלק מהריבה במיקרו. מורחים את הריבה על הבצק.

מערבבים את האגוזים והסוכר. בוזקים חצי מהתערובת על הריבה.

מרדדים עוד עלה ומכסים איתו את האגוזים. ושוב מורחים ריבה מומסת, ובוזקים אגוזים וסוכר.

מרדדים עוד עלה, שמים אותו על השכבה הקודמת ואופים בחום בינוני כ-25 דקות עד שמזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומקררים.

להכנת הציפוי ממיסים סוכר, מים ושוקולד לתערובת אחידה בכל דרך שתבחרו. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שמסמיך.

מחכים שהציפוי יתקשה, חותכים למעויינים, ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת