66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחם שום ועשבי תיבול

ה "לחם" הזה בעצם לי הוא עוגה ואתם מוזהרים הוא ממכר מושכים ומושכים ומושכים....עד שמגלים שהוא נגמרררר.אלה שקיבלו ממני מתנה את הלחם עוגה הזה סיפרו לי שסיימו איתו גם גביע שמנת.  אמרו "שהלחם הולך טוב עם שמנת" . ההכנה והמצרכים דומים מאוד ללחם אגוזים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להכנת הבצק :

600 גרם קמח.

כפית מלח

2 כפות סוכר חום

3 חלמונים /אפשר גם 3 ביצים שלמות.

שליש כוס שמן.

כף שמרים יבשים.

רבע כוס מיץ תפוחים / לא חובה.

כוס מים (בערך צריך לשים בהדרגה ).

 למילוי הלחם:

צרור פיטרוזיליה.שטוף וקצוץ דקקק.

4-5 שיני שום כתושות.

רבע כוס שמן זית.

עלי בזיליקום קצוצים.

זיתים שחורים/ ירוקים / הכי טוב קלמנטה חופן קצוצים

 למריחה על הלחם באמצע האפיה:

4-5 כפות שמן זית

עלים קצוצים של בזיליקום.

3 שיני שום כתושות.

אופן הכנת הבצק :

לקצוץ דק את עישבי התיבול להוסיף שמן ושום וזיתים.

לערבב את  הקמח עם הסוכר .המלח והשמן.להוסיף את השמרים והביצים מיץ התפוחים והמים בהדרגה .

ללוש בצק רך ונעים אך לא דביק.

לכסות את הבצק ולהתפיח כשעה .

 לחלק את הבצק לשניים או שלושה חלקים שווים .

על משטח מקומח לרדד חלק אחד מהבצק ולמרוח הרבה מהמילוי....

לחתוך עם גלגלת רצועות ברוחב של  3 ס"מ ולשים כל שתי רצועות אחת על גבי השניה הרצועות לא חייבות להיות סימטריות. זה כל היופי בלכם הזה (הגבהים). 

לחתוך שוב את הרצועות ששמנו זו על גבי השניה  לשלושה וחצי ס"מ. אל תתאמצו למדוד תחתכו בערך ככה יצא לכם לחם מענין .

להתחיל להניח את הרצועות (כול שתיים) פעם בצד ימין של תבנית אינגליש קייק ופעם בצד שמאל.עד למילוי כל המגש מתקבלת צורת בצק ארוג.

ככה עד לסיום כל הרצועות.

להניח להתפחה.

לחמם תנור ל175 מעלות ולאפות את הלחם עז שמזהיב קלות (רבע שעה) 

להוציא מהתנור למרוח ביד נדיבה מהשמן השום והבזיליקום שהכנו עם מברשת עם מברשת. 

להכניס שוב לתנור להמשך האפיה בערך לעוד כ10 -15 דקות.

זהו... המאפה מוכן. 

הערה.

לא לנסות להוציא את הלחם לפני שהוא מתקרר מפני שהוא יתפרק לכם.

תנסו לתלוש ולטעום :P

 ולא לריב מי יאכל יותר תתפלאו לראות שתוך חמש דקות אין לחם..אתם לא תרגישו שסיימתם.

בהצלחה...

שלכם מכל ה 

טובה

שנה טובה ומבורכת לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת