00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

גלילת שוקולד

28/01/2014

 

 

חוגגת 2 מיליון כניסות ואיך אפשר בלי עוגה

בבלוג קיימים 503 רשומות.

הבלוג נפתח בסוף שנת 2009 .

לפני המתכון הטעים רוצה להודות מקרב לב :

למפרגנים למגיבים וגם לסמויים שנכנסים.

את הפעילות בתפוז התחלתי בשנת 2004 בפורומי האוכל בעיקר פורום בישול לילדים ופורום אוכל חלבי.

לאחר מכן ניהלתי במשך שנתיים את פורום אוכל חלבי .

מעולם לא למדתי בישול ואפיה הכל  מניסיונות במטבחי הקט.;)

לאחר שהצטברו אצלי מאות מתכונים החלטתי לפתוח בלוג

האמת לא תיארתי לעצמי שהבלוג ימשוך כל כך המון קוראים.

כעת למתכון הטעים...

 

 

 

גלילת שוקולד במלית קרם וניל

 

ניתן להכין את העוגה פרווה עם קצפת צמחית

ובנוזלים אפשר מיץ תפוזים.

העוגה מצויינת מיישרים אותה ללא הפסקה

 

חומרים: מידת הכוס סטנדרטית 240-250 סמ"ק

תבנית של התנור.

4 חלבונים

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית רום או רום אלכוהולי

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כפית גרידת תפוז/לימון

2 כפות קקאו

6 - -/ - 7- - כפות נוזל –אני שמתי חלב קר אפשר כל נוזל

נייר אפיה.

למלית:

דובדבנים משומרים(לא חובה)

קציפת וניל.

 

הכנה:

מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר

את הסוכר נוסיף בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

בינתיים מערבבים את כל החומרים הנוספים חוץ מהקמח

מערבבים היטב .מוסיפים קמח ומערבבים שוב.

מוסיפים את קציפים הביצים ומערבבים  היטב ובעדינות.

משמנים  נייר אפיה(גם בדפנות) מניחים על תבנית של התנור   יוצקים את התערובת באופן שווה ואופים בחום בינוני 10 דקות.

לאחר האפיה כשהעוגה עדיין חמה הופכים את התבנית(זהירות על הידיים)על מגבת נקייה מקלפים בעדינות את נייר האפיה

מגלגלים את  העוגה.

מחכים עד שהעוגה מתקררת מעט.

בינתיים מכינים את הקרם:

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

3/4 כוס חלב קר –(פה מידת הכוס אמורה להיות 200 סמ"ק)לפרווה אפשר מים או חלב סויה.

1 שמנת מתוקה 250 סמ"ק.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבהבערך 3 דקות או פחות.

ניתן להכפיל את חומרי הקרם ואז  אפשר לצפות גם מלמעלה את פני העוגה בקצפת.

כשהכנתי אותה כולם חשבו שהיא קנויה.

מומלץ להכין יום מראש לשים במקרר.

פה בתמונות היא חתוכה אחרי יום ורואים כמה היא יציבה.

בהצלחה.

אם אהבתם אשמח אם תשתפו .

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

87 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת