00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

עוף ותפוחי אדמה בדבש

לכבוד ראש השנה, מכבדת אתכם במתכון טעים, שיעשה לכם את השנה!

זה ה-מתכון של אמא שלי. טוב, בעצם אין דבר שהיא מכינה שהוא לא טעים, היא שפיצית במטבח.

יש לה כישרון כזה, שלא משנה מה היא תכניס לתוך הסיר- ייצא יותר מטעים. ואני לא משוחדת!

אבל המתכון הזה... זה משהו מיוחד. וכמו שהיא אומרת : מ-א-מ-ם !! בארור.... :))

לא דורש יותר מדי עבודה, צ`יק צ`ק ואתם נהנים מארוחת מלכים.

אז בואו נתחיל, תפשילו שרוולים, והיידה לעבודה.

מרכיבים:

1.      2  בצלים

2.      4 שיני שום גדולות

3.      1 עגבניה

4.      1 כף מרק עוף

5.      3 תפוחי- אדמה גדולים

6.      3 כפות סויה

7.      10-12 כפות דבש

8.      8 שוקי עוף או כרעיים, מה שתבחרו

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבצלים, חותכים אותם לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן –זית.

2. לאחר שהבצל מזהיב,  מכניסים לתוך הסיר שום שקצצנו, ולאחר מס` דקות עגבניות שחתכנו לקוביות.

3. מוסיפים כף מרק עוף, כוס מים, את העוף ועוד כוס מים. :-)

4. מאדים אותו מכל הכיוונים, ומביאים לרתיחה.

5. חותכים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, ומוסיפים לסיר.

6. גם את הסויה, שנותנת לנו את הטעם המעושן והטיבול המלוח.

7. וכמובן את הדבש – שלשמו התכנסו אנו.

שעה על האש וסלאמת.

 

מאחלת שנה מתוקה כעוף בדבש!

אוהבת, ממן.

בתיאבון :-)

 

אשמח ללייק בפייסבוק "הבלוג של ממן"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת