00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לביבות תירס

 

 

 

 

 

 

 

לפני שנים לא מעטות כאשר הבת שלי היתה עוד תלמידת בית ספר היסודי היא הלכה יום אחד אחרי הלימודים לבית חברה. נהוג היה כמו היום שהם מתארחים ואוכלים צהריים בבית החברים. אותה ילדה היתה דיירת קבועה אצלנו, הן היו חברות טובות ושמחתי מאוד שהתארחה כאן. אמה הגיעה מאוד מאוחר כל יום ורק ב 17:00 הם היו יושבים לארוחת הצהרים. הבת שלי שלא היתה מורגלת לזה כי תמיד ישבנו ב 14:00 על שולחן ערוך ואוכל בית חם, לא ויתרה והלכה גם היא לחברתה. יום אחר היא חזרה מופתעת ונרגשת שהגישו לה שניצל ממש מיוחד עם תירס והוא היה שלם כזה ועגול ולא בצורות מוזרות כמו שאני מטגנת שניצלים של עוף.... בקשה ממני שאקנה וכמובן שקניתי. אחרי שתי טעימות נותרה החבילה מיותמת בפריזר ואני שבתי והצעתי לה לאכול ממנו עד שפג התוקף  והיא הושלכה לפח. 

אחרי כמה שנים היא שבה ונזכרה בשניצל ובקשה שאקנה שוב. אמרתי שבקניה הבאה אביא בשמחה. ואז למחרת עשיתי את הצעד המשמעותי ויצרתי מתכון בית לשניצל תירס.

המרכיבים: 

ניקיתי בסכין 2 קלחי תירס טרי מבושל או לחילופין חצי קופסת שימורים או תירס קפוא מופשר

פוררתי 200 גרם פטה

הוספתי ביצה

כף קמח ופלפל שחור ערבבתי הכל והכנסתי למקרר לשעה.

יצרתי לביבות וטיגנתי במחבט.

 

 

 

הטעם והשמחה היו מושלמים. מאז פסקו הבקשות לשניצל תירס קנוי ואני שבה ומכינה את המתכון הבסיסי עם אלתורים שונים של תוספות תפוח אדמה מבושל מעוך או פירורי לחם., עשבי תיבול וגבינות קשות. 

הערב הכנתי אותן שוב... 

 

הוספתי גם סלט ירקות גדול, טחינה וחצילים מטוגנים.

 

 

מוזמנים לנסות.

בתאבון.

 

 

 

ותודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת