55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי רועים משודרג

22/08/2013
פאי רועים משודרג

בס"ד

פאי רועים רגיל אני עושה תמיד ומשום מה כל פעם שוכחת לצלם אותו. הפעם הכנתי פאי רועים משודרג עם תחתית של בצק עלים ואת המצלמה שמתי קרוב אלי שלא אשכח לצלם. ככה שיש מתכון לפאי רועים משודרג אבל את הקלאסי עדין לא העלתי, מקווה שבע"ה בקרוב אעלה גם אותו.

לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4115

 

המצרכים לתחתית:

1/2 קילו בצק עלים מרודד

 

המצרכים למלית:

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

1 כף רסק עגבניות

מלח

פלפל אנגלי

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

3 עלי דפנה

2 כוסות מים

 

המצרכים לשכבה העליונה:

3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

קורט מלח

1 כפית כורכום

 

המצרכים לציפוי:

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנת המלית:

- במחבת לחמם שמן.

- להכניס את הבצל הקצוץ ולטגן עד להשחמה קלה.

- להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.

- להוסיף את השום הכתוש,הגזר והעגבניה החתוכים ולערבב.

- להוסיף את רסק העגבניות ,התבלינים, עלי הדפנה והמים ולערבב.

- להביא לרתיחה ולבשל עד לצמצום הנוזלים.

- לקרר.

 

אופן הכנה השכבה העליונה:

- לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים.

- לקלוף ולמעוך לפירה.

- לתבל ולהניח בצד.

 

אופן הרכבה המנה:

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- לפתוח את הבצק עלים.

- להכין עלה שמתאים לתבנית מס' 26.

- לשמן תבנית ולהכניס את עלה הבצק לתוכה.

- לשפוך על העלה את תערובת הבשר שהתקררה בנתים.

- מעל להניח את תערובת תפוחי האדמה ולישר.

- מהבצק שנותר להכין רצועות ולשים על תפוחי האדמה שתי וערב.

- להבריש בביצה טרופה.

- להכניס לתנור ולאפות 25-30 דקות עד שהמאפה מזהיב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת