00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מאפה תפוחים ודבש אישי בצורת שבשבת

23/08/2013

החומרים:

1 חב' בצק עלים

4 תפוחים עץ חתוכים לקוביות

1 תפוח עץ חתוך לפלחים דקים, לקישוט מעל

20 גר' חמאה

2 כפות סוכר גדושות + סוכר נוסף לפיזור מעל (אפשר לפזר מעל סוכר חום)

1/2 כפית קינמון

דבש

ריבה לפי הטעם (למשל ריבת תות שדה או כל ריבה אחרת לפי הטעם)

ביצה טרופה, להברשה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם חמאה, כשנמסה מוסיפים 2 פכות הסוכר וכאשר הכל נמס ובצבע ענבר מוסיפים התפוחים ומטגנים להשחמה (מטגנים הקוביות בנפרד ואת הפלחים בנפרד). מורידים מהאש, מוסיפים הקינמון, מערבבים ומניחים להתקרר מעט בצד.

2. מרדדים טיפה את בצק העלים, וחותכים לריבועים. בכל ריבוע חותכים קווים אלכסונים מכל פינה עד לנקודת המרכז - יש לשים לב לא לחבר בין החתכים כך שתישאר נקודת מרכז שלמה.

3. במרכז הריבוע מורחים כפית ריבה ומניחים כ-2 כפות ממלית התפוחים ומזלפים קצת דבש. סוגרים את הפינות לכיוון המרכז בצורה אלכסונית כצורת שבשבת.

4. מסדרים מעל המרכז את הפלחים בצורת מניפה.

5. מורחים ביצה טרופה בקצוות ומפזרים סוכר מעל המאפה.

6. אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כ-20 דקות או שעד שהמאפה מוכן ומזהיב יפה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת