00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

סמבוסק בטאווה (חומוס)

08/09/2013

כיאה לנכדה לסבתא עיראקית אסלית, הגיע הזמן להכין... איך לא? סמבוסק.

כל פעם כשאני מגיעה לשוק התקווה אני לא יכולה שלא לעצור בדוכן של הסמבוסק ולהתפנק לי באחד כזה חמוד, וכמובן שאי אפשר לוותר על הברד הירוק.

ומה לעשות שזה מגיע בטעם של עוד?! אתם רואים שזאת לא אשמתי??

אז החלטנו שעושים בבית, ובבית זה תמיד יוצא יותר טעים, יותר טרי ויותר מוצלח. אז עשינו גם עשינו. ומה אתכם?

מרכיבים:

לבצק:

קילו קמח

1 שקית שמרית (50 ג`)

כף מלח

2 כפיות סוכר

2.5 כוסות מים (בהתאם)

6 כפות שמן

למילוי:

1/2 קילו גרגירי חומוס

3 בצלים גדולים

3 כפות כמון

1 1/2 כפות כורכום

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים לקערה, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מניחים להתפחה כחצי שעה.

2. מכינים את מילוי: את גרגירי החומוס (שהשרינו יום קודם לכן!!!) מבשלים כשעה פלוס מינוס, עד שמתרכך.

3. את הבצל קוצצים ומטגנים בסיר.

4. את גרגירי החומוס המבושלים טוחנים גס במעבד מזון, ומעבירים לאחר מכן לסיר עם הבצל.

5. מוסיפים לתערובת החומוס את התבלינים, מערבבים היטב. ומניחים בצד שיתקרר.

6. קורצים מהבצק עיגולים כגודל כדור פינג-פונג.

7. לוקחים כל כדור, פותחים ומניחים במרכז כפית בהריון מהתערובת.

8. סוגרים לחצי ירח, מועכים מעט, ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג.

9.מטגנים בשמן עמוק, היטב מכל צד עד להזהבה.

10. מוציאים, ולא חושבים פעמיים- ככה איך שחם... לפה!

 

   הידיים הכי טובות שיש:

 

 

 

   כאן סבתא ממלאת את הסמבוסק:

 

   חם להם:

 

   וזהו זה:

בזהירות על הלשון.... indecision

מאחלת שבוע טעים ונעים!

אוהבת,

ממן.

בתיאבון :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת