00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

לזניה בשרית עם עגבניות טריות - שילדים ממש אוהבים באחריות :)

06/09/2013

 

 

 

 

רציתי מתכון ללזניה שילדים אוהבים אז עלה בי המתכון הזה , שהילדים ממש אהבו , ליקקו cheeky

12 עלי לזניה

1 בצל גדול קצוץ דק דק

12 עגבניות בשלות (רכות מעט) בנוניות

4 שיני שום

3 כפות שמן

בשר טחון  500 גרם

פפריקה 2 כפיות לבשר + 1 כף פפריקה לרוטב העגבניות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 קוביות קנור בזיליקום ( אפשר בזילקום קצוץ טרי במידה ויש)

1 רסק עגבניות קטן.

 

אופן ההכנה

1 . לקצוץ את בצל דק דק.

2.  לקלף את העגבניות בעזרת מים רותחים על מנת שהם יתקלפו מהר ולהניח בצד

 כדאי לדעת עגבניות טריות או בשלות שרוצים לקלף אותם מהר , שוטפים אותם ומניחים אותם בקערה

ועל כל העגבניות שופכים מים רותחים וממתינים מס' דקות - והקליפה מתקלפת ישר...

3. מניחים את כל העגבניות הקלופות בבלנדר  וטוחנים.

4. מוספים לבלנדר את שיני השום וממשיכים לטחון.

5. מטגנים את הבצל עם כף אחת של שמן, ומוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים עד להשחמה.

 לשים לב לא ליבש את הבשר צריך שיהיה מוכן וישאר עסיסי ...

6. מתבלים את הבשר הטחון המטוגן בפפריקה, מלח , פלפל שחור לפי הטעם, ומניחים בקערה בצד.

7. מכינים את רוטב העגבניות : במחבת לוקחים 2 כפות שמן ומוספים את רוטב העגבניות "מהבלנדר" ומערבבים.

8. מוספים לרוטב את הקוביות קנור בזיליקום  ומערבבים , מוסיפים את הפפריקה 1 כף + רסק עגבניות קטן

    ומבשלים עד לרתיחה.

9. מנמיכים את האש לקטנה בנונית ומבשלים עוד 5 דקות , טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

 

ועכשיו השלבים להנחת  הלזניה בתבנית:

  •               על התבנית מסדרים מעט רוטב עגבניות
  •                       
  •                ואז  כמות של 4 דפי לזניה
  •                        
  •               1/3 מרוטב העגבניות +  1/2 מכמות הבשר
  •                        
  •              ושוב 4 דפי לזניה
  •                       
  •              1/3 מרוטב העגבניות +  1/2 מכמות הבשר
  •                         
  •              ושוב  4 דפי לזניה
  •                        
  •              ולסיום לפזר את שליש רוטב העגבניות שנשאר

 

 10. עוטפים את התבנית בנייר כסף  -  בתנור 180 מעלות  - שעה

       ועד 10 דקות - ללא נייר כסף באופציית גריל

 

בתאבון ...

ערך קלורי למנה :http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4156

 

תמונות שלבי ההכנה :

 הכנת רוטב העגבניות

 

  טיגון הבצל עם הבשר הטחון

  

  הכנת רוטב העגבניות

  סידור הלזניה , רוטב על התבנית ואחכ דפי לזניה

 

  סידור הלזניה ,שלב ושלישי הכנת השלב הראשון

  סידור הלזניה ,שלב שני ושלישי

 הלזניה מוכנה יוצאת מהתנור

הלזניה מוכנה יוצאת מהתנור

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת