00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

Lime time

זה רק נדמה לי או שבאמת בכל תוכנית בישול שרואים בטלויזיה מזכירים ללא הרף את הליים? נראה לי אהרוני במיוחד, כי משום מה כשאני חושבת על הליים עולה מולי דמותו המזוקנת וגבותיו המטורללות-משהו.
בכל מקרה, הפרסום כאמור הוא כלי מאוד אפקטיבי ולי בכלל אסור לשמוע על דברים שטרם ניסיתי, וגם נתקלתי במתכון של עוגה עם ליים אז עם כל הנתונים האלה אני רואה בזה את יד הגורל שאני אכיר את הפרי החמוץ החדיש ואעשה איתו משהו. בטח תצחקו ובצדק אך אני חייבת לספר שצדתי את הליים 4-5 חודשים עד שהופיע על המדפים בסופר. כשמצאתי את המתכון המדובר הלכתי לירקן ושמעתי ממנו שזו לא העונה ורק באמצע הקיץ אפשר להשיג את הליים, או הלמון-ליים כפי שקרא לו. אני בוודאי שלא ויתרתי- בכל פעם שבן זוגי הזדמן לסופר (לא הרגיל בו אנו עורכים את רוב הקניות) לא התעצלתי להזכיר שיבדוק אם יש ליים, ויום אחד הוא באמת חזר עם הפתעה-אריזה עם 6 פירות קטנים בירוק-עז שעלו יותר מקילו לימונים! אבל ככה זה, הגחמות של נשים, לא?
אז מה דעתי על כבוד חמוצתו? חמוד, נטול גרעינים, עם קליפה דקיקה(מה שאומר שצריך לגרר בעדינות כדי לא להגיע לחלק המר) ,עם חמיצות "דקה" יותר מהלימון הרגיל וטעם מתובל מיוחד כזה שקשה לתאר במילים. מה שבטוח שמשקה עם ליים מרגיש אחרת מלימון, זה עדין מאוד אך עדיין מורגש ועושה מעניין בפה. לא יודעת כמה זה נחוץ בבישול היומיומי וכמה זה מצדיק את המחיר (הבנתי שרוב היבולים נשלחים ליצוא ולכן הפרי קשה להשגה במחוזותינו) אך לי כאמור היה מתכון של עוגה שממש-ממש חייב להשתמש בליים,אז ההגיון לחוד ו"עוגה שאני חייבת לנסות" לחוד.
אם אגיד שהעוגה מדהימה ובלתי נשכחת פשוט אגזים (כזו אני, אם זה לא מלא בשוקולד/קרם פטיסייר/מוס דומדמניות שחורות או משהו זה לא וואו!). בעיני זו עוגה בדרגת "בסדר גמור-עד טוב מאוד", עוגה נהדרת להגיש ליד כוס משקה חם או אפילו קר שתמתיק ותנעים בלי מאמץ יום חול שגרתי הדורש קצת פינוק. 

תיהנו!

 

*מקור המתכון ותמונות של שלבי ההכנה נמצאים כאן*

 

 

עוגת ליים, אגוזים וקוקוס
הרכיבים(לתבנית מתפרקת בכותר 20 ס"מ):
150 גרם אגוזי מקדמיה או לוז טחונים לאבקה
30 גרם קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
4 ביצים מופרדות
125 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת דר מ-2 ליימים קטנים
35 גרם קוקוס טחון
קורט מלח
מעט חמאה לשימון התבנית
לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
קליפה מגוררת מליים אחד
1-2 כפות מיץ ליים סחוט טרי(או לפי הצורך)

 

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים את התבנית במעט חמאה ו"מפדרים" בקמח.
מנפים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפיה והאגוזיפ הטחונים, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב.
בקערת המערבל מקציפים את החלבונים עם קורט המלח לקצף רך.
תוך כדי הקצפה מוסיפים 25 גרם מכמות הסוכר ומקציפים לקצף מבריק וחזק.
מעבירים את הקציפה לקערה נקיה ויבשה.
שמים לתוך קערת המערבל את החלמונים והסוכר הנותר ומקציפים 8-10 דקות עד לקבלת קרם בהיר, תפוח וסמיך מאוד.
מוסיפים את תמצית הוניל וגרידת להליים ומערבבים מעט.
מוסיפים את הרכיבים היבשים ומקפלים אותם אל הקרם (מתקבל מרקם לא אחיד).
ב2-3 מחזורים מקפלים את קציפת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים 30-35 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומשהים כ-10 דקות ע"ג רשת מתכת.
מוציאים מהתבנית ונותנים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.
לציפוי:
מערבבים את אבקת הסוכר עם גרידת הליים והמיץ (מוסיפים עוד מיץ במידה ורוצים ציפוי נוזלי יותר) ויוצקים על העוגה.
ממתינים שהציפוי יתגבש מעט ומגישים.

 

הערות ותובנות מעמיקות:
שימנתי את התבנית כפי שמצוין והעוגה עדיין נדבקה, לא משהו שהרס את הצורה אך עדיין מעצבן. אתה תחתית בכל מקרה ריפדתי בנייר אפיה(אני נוהגת כך כמעט עם כל העוגות העוגולות שלי).
ציפיתי שהקליפה בתוך הבלילה תעשה פלאים, אך לטעמי האישית היא לא הורגשה כמעט בכלל. או שהליימים באוסטרליה (משם מגיע המתכון במקור) חזקים יותר או שכדאי לשים גרידה מ-3 ליימים?
האמת הליימים שלי לא היות טריים ממש בזמן השימוש (עבר לפחות שבוע עד ששחטתי אותם ומי יודע כמה זמן מאז שנקטפו ושכבו בסופר עד הקניה?) וזה אולי החליש את הועם שלהם.
את הציפוי הכנתי מ-60 גרם אבקת סוכר(פשוט לא היה לי יותר :-) ו3 או 4 כפות מיץ (סלחו לי, לא זוכרת) אחרת היה נראה לי שיוצאת יציקה שלא ניתנת למזיגה על פני העוגה. הכי טוב להתחיל עם מעת מיץ ולעלות בהתאם לסמיכות הנחה לעיבוד.
אי אפשר לוותר על ההציפוי הוא נותן את הטעם המיוחד של הליים  ובלעדיו העוגה משעממת מדי. אם כי לשעתי אפשר בהחלט לסגור על 1/2 מהכמות שבמתכון, כלומר עם 50 גרם אבקת סוכר בסך הכל.
אם תשימו לב אין בעוגה לא חמאה ולא שמן, אך על תדאגו האגוזים מיישרים קו עם הקלוריות בלי בעיה:-) חשוב אם כי לא לאפות יתר על מידה!
גם כמות הקמח קטנה מאוד ולדעתי עם להמיר אותו בקמח תפוחי אדמה או מצה אפשר להפיק עוגה כשל"פית לא רעה בכלל, ואם מוותרים על שימון התבנית הרי שהעוגה גם פרווה! המון יתרונות, נכון?
את העוגה צילמתי זמן קצר לאחר הציפוי לכן הוא נראה מבריק והקליפה מבצבצת בירוק-עז. אחרי ההתיצבות הציפוי מעבד את הברק ועם הזמן הקליפה אף מצהיבה.

 

 

בהצלחה, בתיאבון וסופ"ש נעים לכולם!


 

 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת