55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

צ`ילי קון קרנה, בתיבול מרוקאי @

          

לכבוד החג המתקרב ובא,
נתבקשתי להכין מנה מיוחדת, חגיגית ואחרת 
שמרכיב הסויה של יאמאסה - YAMASA
משולב במנה.

               

היות ואני אוהבת לנסות ולהעז,
ולשחק בטעמים במטבח שלי,
הצלחתי להגיע למנה שהיא שילוב של כמה עולמות, לטעמי !

              

אז צ`ילי קון קרנה חגיגי,
זו עוד מנה שהכנתי, 
מנה פופולארית לכאורה, אממה.... עם טוויסט

אני תיבלתי בפיקנטיות מרוקאית שדי אופפת ומאפיינת את ידי ובישוליי, 
ושילבתי את הסויה הנהדרת שאין לה תחליף בעיניי,
סויה יאמאסה - הסויה של השפים !
ללא ספק,
רוטב סויה שעושה את העבודה נאמנה ונפלאה ~!

על רוטב הסויה - YAMASA -
תוכלו לקרוא בפוסט שכתבתי כבר,
פה בבלוג, הנה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2500191

               

רוטב הסויה מזוהה בעיקר במטבח האסייתי,
אך רק מי שמעז יודע, שזה מזמן מיתוס שהתנפץ,
והסויה יכולה להשתלב במטעמים שונים ומגוונים,
ללא תיוג חד-גוני.

המתיקות עם המליחות המעודנת של הסויה,
העניקה למנה קטיפתיות וטעם מקסים,
כמובן, בשילוב התיבול המרוקאי,
שנוסף לו הפיקנטיות, 
מאזן את התבשיל בצורה מיוחדת.

        

חייבים לנסות בכדי להיווכח !

כי צ`ילי קון קרנה, צריך תיבול !
ואם הוא לא מתובל כמו שצריך הוא תפל ומשעמם,
אחרת, אפשר לקרוא לו בולונז לצורך ההשוואה
וכשהתבשיל מתובל,
בכמה רבדים של ניחוחות וטעמים,
מרגישים את הכיף בצלחת ובחגיגה על הלשון !

אז ניגשים לעבודה?...

טג`ין צ`ילי קון קרנה חגיגי,
בתיבול מרוקאי עם נגיעות סויה יאמאסה

מרכיבים:

500 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות שעועית לבנה, מבושלת עד ריכוך, מוכנה לאכילה.
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות - או פרוסות דק
3-4 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 פלפל שאטה-סודניה יבש שלם
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון
חצי כפית פפריקה מרוקאית בשמן - מתוקה
שליש כפית פפריקה חריפה
2 כפות רוטב סויה - יאמאסה
חצי כפית סוכר חום
2 כפות שמן
צרור כוסברה קצוצה (להשאיר חצי כוס לקישוט מעל התבשיל)
מים 

* טג`ין (סיר מרוקאי) - להגשת המנה

אופן ההכנה:

בסיר רחב (סוטז`) וחם עם השמן, יש לטגן את הבצל עד להזהבה יפה.
להוסיף את שיני השום לכמה שניות טיגון עם הבצל,
להוסיף את הבשר הטחון לערבב יחד.

לאחר שהשעועית בושלה עד ריכוך והיא מוכנה,
יש להוסיפה לסיר, לערבב היטב,
לשלב פנימה את העגבניות החתוכות,
הפלפל היבש, את התיבול, (ללא הסויה, כרגע),
את הכוסברה הקצוצה ומים עד כיסוי התבשיל.

לערבב את כל המרכיבים בעדינות,
להוסיף את רוטב הסויה,
לכסות ולבשל עוד כ-15 דקות על להבה בינונית עד נמוכה,
עד להסמכה יפה של הרוטב.

* להצעת הגשת התבשיל לשולחן -
  להעביר לטג`ין המרוקאי,
  או כלי רחב אחר יפה , למי שאין.
  לקשט עם כוסברה קצוצה מעל ופלפל סודניה יבש - כרמז לתוכן המנה,
  ובתאבון !

            

כמות רוטב הסויה בתבשיל, 2 כפות, הן נגיעות,
אך מורגשות !
לא דומיננטיות משתלטת,
אלא במידה של השתלבות במנה

תבשיל מקסים וחגיגי,
שמכבד כל שולחן בגאווה ובטעם

תהנו ו -

 רותי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת