00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סיור קולינרי בשוק רמלה המתחדש

 

 

שווקים בכל העולם זו תמיד חוויה אותנטית נפלאה של טעמים, ריחות, צבעים, קולות ומרקמים. נטולי פוזות ועטיפות יוקרתיות.
בארצנו הקטנטונת התברכנו גם אנחנו בשלל שווקים נהדרים. ושוק רמלה הוא אחד מהמובילים והותיקים ביותר שלנו, שתמיד שילב בין דוכני המזון השונים, הסידקית והדגים, גם תרבויות, מאכלי עדות, ועוד המון דברים טובים.  
בנימה אישית, אני חייבת לציין כי לשוק רמלה, שמורה אצלי בלב פינה חמה ואוהבת עוד מהימים שהייתי ילדה. אני אמנם גדלתי הרחק מהשוק. וגם לא הייתי צריכה לעזור לאמא או לסבתא לסחוב את הסלים מידי שבוע. (מן הסתם בקיבוץ כל זה לא היה בשגרת היומיום שלנו). אבל סבתי המנוחה התגוררה ברמלה. וכל פעם שהגעגועים גברו על אימי המנוחה, היא הייתה מתכננת נסיעת ביקור אצל סבתא. ותמיד דאגה לכוון כך שהביקור יכלול את יום רביעי, הלא הוא יום השוק של רמלה. עד היום לא שכחתי את המראות של השוק הצבעוני הזה, שהתפרס על פני שטח ענקי. ובו יכולת למצוא את כל שחפצה נפשך. אם זה בדים, בגדים, מפות שולחן ומצעים, כלים שונים למטבח ולבית, ירקות ופירות, תבלינים שונים, דגים, בשר.... בקיצור הכל - אבל באמת הכל!!  אפילו בית קולנוע היה שם בשוק המדהים הזה. אמנם מאז עברו הרבה שנים והשוק כבר לא כל כך גדול כמו פעם וגם בית קולנוע כבר אין בו. אבל מה שכן יש, אלו הרבה אנשים אכפתים שאוהבים אותו, ושהחליטו שהגיע הזמן להשיב עטרה ליושנה. הם שיפצו במרץ והפכו את השוק למקורה ונקי יותר. וכל זה לרווחת באי השוק.
במסגרת הפעילות הזו הוזמנו גם אנחנו, קבוצת בלוגרים גרגרנים, לסיור קולינרי בשוק עם מדריך מיוחד ומקסים - השף שאול בן אדרת. ששמו הולך לפניו ואם לא שמעתם (דבר שקשה לי להאמין לו) אבל רק שתדעו שבבעלותו שלוש מסעדות מפורסמות, מסעדת קימל בתל אביב, מסעדת קימל בגלבוע ומסעדת התרנגול הכחול כולן מסעדות מצליחות ומוערכות. כמו כן ניתן לראות אותו  בטלוויזיה בהרבה תוכניות בישול בהם הוא חולק איתנו מטעמים אין ספור. השף שאול בן אדרת לקח אותנו לסיור מרתק בין דוכני השוק, והכיר לנו את אנשי השוק ומרכולתם (מסתבר שהוא מכיר שם את כולם. והם מכירים  ומוכירים לו תודה מיוחדת על אהבתו  ותרומתו לשוק. וכך בין דוכן לדוכן, הוא גם הדגים לנו, באמצע השוק, בלי מאמץ גדול מידי, מה ניתן להכין מהשפע הטרי והזמין  הזה של השוק.

 

 

 

את הסיור התחלנו  בחלקו הלא מקורה של השוק בדוכן משפחתי של שלומי מוצרי. הנקרא "מקור הגבינה" בו נמכרות גבינות מיוחדות כמו פטה עיזים, מוצרלה, ברינזה כבשים וצמה גרוזינית. חלקן מגיעות ממחלבות משפחתיות בארץ וחלקן מיובאות מחו"ל. כאן גם הדגים לנו השף הפרטי שלנו, שאול בן אדרת, את המנה הראשונה בסיור שהיתה מורכבת מגבינות, דג מעושן ולחם. (כן גם דגים ניתן למצוא בדוכן של שלומי)

 


(התמונה באדיבות הצלם ליאור רוטשטיין, דה בוקס)

 

משם מרוצים ונמרצים המשכנו לצלם ולהתרשם מדוכני פירות וירקות נפלאים, עשירים במגוון אינסופי של אפשרויות... אבל למה לדבר תראו במו עיניכם

 

   

   

 

המקום השני בו עצרנו להתרשם ולטעום עוד משהו קטן, היה אצל "דגי אפרים" לפי ההסבר ששקיבלנו הוא אמנם חדש בשוק אבל התוצרת שלו נהדרת טריה יום יום ישר מהים. ואת זאת הוכיח לנו שוב, השף הפרטי שלנו, כשהכין לנו מנת סביצ'ה לוקוס עם פרוסות אפרסק.

 

 
משם המשכנו בדרכנו, שוב המומים מהשף שלנו ומהזריזות בה הכין לנו מנה כל כך נהדרת וטעימה. והוכיח לנו שעם חומרי גלם טריים וטובים ומעט יצירתיות - השמיים הם הגבול!
והגענו אל חנות "פפריקה" הממוקמת בשוק רמלה כבר שנים רבות. זוהי חנות תבלינים הודית ויש בה הכל מכל וכל טוב. (אני אמנם לא מכירה את התבלינים האלו) אבל יודעי דבר סיפרו לנו ששמה הולך לפניה. וגם השף חיים כהן נוהג לרכוש שם תבלינים מיוחדים לתוכנית מאסטר שף. חוצמזה כמות האנשים שהגיעו לשם לקניות העידה שהם מבינים עניין בנושא. 
שם גם קיבלנו הסבר קצר על ירקות שונים החביבים על יוצאי הודו, ועל סגולותיהם. טעמנו חטיפים שונים (חריפים זו לא מילה) טעמנו גם פיתות הודיות מטוגנות ועוד ועוד....
 
הנה כמה תמונות להמחשה...
 
 
 
 
אבל חכו זה עוד לא הכל... משם המשכנו אל הדוכן של "חמוצי כרמל ובניו" כרמל הוא איש רציני בשוק והוא מתפקד כיו"ר ועד סוחרי השוק. העמבה שלו מאוד מפורסמת כי הוא מתייחס אליה מאוד ברצינות ומתחיל בהכנות הרבה זמן מראש. כשהמנגו בשיא העונה, ואנחנו רק חושבים לאכול אותו טרי, הוא כבר מתחיל בהחמצה ורק שנה וחצי לאחר מכן מכין ממנו עמבה. אז  הצטיידנו בעמבה (איך לא) ובטחינה נהדרת שהוא גם מכין.
 
משם פנינו אל דוכן ירקניית האחים מוטי, שלומי ושאול סולטנה-כהן, שהכינו עבורנו שולחן מלא בפירות גן עדן עלי אדמות
 
 
 
  
 
 
משם קפצנו לבקר את דוכן הבורקס והלימונדה של אבי וג'קי, כמובן שגם טעמנו ... בורקס טורקי מבצק עלים במילוי תרד וגבינה וגם הרוונו את צמאוננו בלימונדה מיוחדת הנמזגת מבקבוק זכוכית כמו של פעם... 
 
 
 
 
(התמונה באדיבות הצלם ליאור רוטשטיין, דה בוקס)
 
 
ולסיום כדי שלא נצא רעבים מהסיור הקולינרי הזה.... surprise הלכנו לעשות את מה שהישראלים הכי אוהבים לעשות... על האש באטליז דהן.
ולקנח בקפה אסלי שהגישו לנו מקפה רוג'ה.
 
 

 
 

ומכל הניפנופים האלו הוציא לנו השף שאול בן אדרת, שתי מנות משגעות,

 

 פרגיות עם לימון כבוש 

 

ונקניקיות תוצרת עצמית של האטליז, מתובלות ומוגשות עם לחם ביתי עלי נענע וטחינה

 

 

זהו חברים כאן כבר סיימנו את הסיור הקולינרי שלנו.. עייפים, שבעים, מזיעים אבל מאוד מרוצים!!!! 

וגם אתם אם אתם רוצים לעזור לאנשים הנפלאים האלו של השוק. ולכל אלו שעושים הכל כדי להשיב לשוק הנפלא הזה את שמו ותפארתו. ובהזדמנות זו גם להנות מיום כייף של ניחוחות,צבעים ומטעמים, בואו גם אתם לשוק רמלה ותוכלו גם לשלב בסיום, ארוחה טובה באחת מהמסעדות האותנטיות שבקרבת מקום.

 

תרשו לי רק עוד רגע אחד לפני פיזור, להגיד תודה רבה לאנשי השוק, שאירחו אותנו כל כך יפה, בהמון אהבה ורוחב לב. תודה גדולה ומיוחדת לשף שאול בן אדרת, שהפך את כל הסיור הקולינרי הזה, לחגיגה אמיתית. תודה לאנשי עיריית רמלה שבאו איתנו לסיור ודאגו שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר. ולסיום תודה לדנה דרבינסקי מדה-בוקס, שהזמינה אותי לסיור.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת