00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 28

16/08/2013

שבת בפתח ולא צריך להיות במתח ....

אז מה נבשל לשבת הקרובה

  • חצילונים במילוי בשר טלה ברוטב רכז רימונים וניחוח של אניס
  • כנפיי עוף פריכים בשומשום קלוי
  • חיטה ירוקה בליווי תרד בר
  • ולסיום סלט ירוק מעוטר בגרנולה

אז כל שנותר לבחור מנה או את כולם לחמם מחבתות מתחילים

המנות עבור 6 סועדים  

חצילונים במילוי בשר טלה

למנה הנוכחית ניתן להשתמש בבשר בקר נטו

החומרים למילוי

  • 12 יח` חצילונים (2 יח` לסועד)
  • 300 גר` בשר טלה טחון
  • 200 גר` בשר בקר
  • כף עליי נענע קצוצה
  • כף עליי פטרוזליה קצוצה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • פלפל לבן
  • קורט מלח
  • "אבק" כוסברה טחונה
  • 1 כף שמן זית

החומרים לרוטב

  • 1 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כוסות נוזל בקר/עוף /מים (במקרה ואין)
  • מלח ופלפל
  • 2 כוכבי אניס

אופן ההכנה

ראשית נערבב  בקערה את כל חומרי המילוי ונניח במקרר,בעזרת תפוחן נרוקן את תוכן החציל ונניח בצד את התוכן.

נעביר את המילוי לשק זילוף ונזלף לתוך החציל את המילוי בסיום "נאטום" את החציל בעזרת התוכן .

במקביל נחמם מחבת ברזל כבדה עם 2 כפות שמן זית ונצרוב מעט את החציל(לקבלת טעם )

לסיום נוסיף את רכז הרימונים ,הסילאן,והנוזל בהדרגה (עד כיסוי 3/4 מגובה החציל) נתבל במלח ופלפל ובכוכביי אניס

נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ-40 דק` עד קבלת נוזל מצומצם ומרוכז .

לקראת ההגשה נעביר את החציל לצלחת הגשה נבזוק מעל את הרוטב נזלף מעט סילאן ובתיאבון .

כנפיי עוף בשומשום קלוי

החומרים

  • 1 ק"ג כנפיי עוף
  • 1/2 כוס רוטב סויה מתוקה
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/2 כוס צ`לי מתוק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 4 שיניי שום קצוצות
  • כף ג`ינגר טרי קצוץ
  • כפית מלח גס
  • כף שומשום קלוי לעיטור

אופן ההכנה   בערע 

 

ראשית נחצה את הכנפיים ל-2 ונעביר לתבנית שטוחה בעזרת ברנר נצרוב את הכנפיים(לקבלת טעם)

במידה ואין ברנר ניתן לבצע את הפעולה ע"י צריבה במחבת או במצב גריל .

לאחר מכן נעביר את הכנפיים לקערה עמוקה .

בקערה נפרדת נערבב את כל חומרי המשרה ונשרה את הכנפיים לחצי שעה להעשרת הטעם (נשמור

בצד כחצי כוס )במקביל נחמם תנור לדרגת חום גבוהה 200 מעלות לערך .

לאחר כחצי שעה נעביר את הכנפיים לתבנית שטוחה ורחבה (ללא הנוזלים)

ונאפה בתנור ל-25 דק` בסיום "נשקה" את הכנפיים ע"י הנוזלים שנוצרו בתחתית ,נעביר למצב גריל לעוד

10 דק` לקבלת מרקם פריך .

בסיום נעביר לקערה נוסיף את ייתרת הנוזל ששמרנו נוסיף לקערה ונקפיץ קלות נעטר בשומשום קלוי (ניתן לקנות מוכן-או

לחלופין לקלות שומשום בחום גבוה בתנור ,ללא כל תוספת שומן) בתיאבון .

חיטה ירוקה בליווי תרד בר

החומרים

  • 500 גר` חיטה
  • 1.5 ליטר מים
  • מלח ופלפל
  • אבק אגוז מוסקט
  • כף פיסטוק קלוי קצוץ
  • כף שמן זית
  • זר תרד בר/סלסה של עלי תרד שטופים
  • החומרים לציר ירוק
  • כוס סלרי קצוץ
  • חופן פטרוזליה
  • חופן שמיר
  • חופן כוסברה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

ראשית נשטוף את החיטה (להורדת עמלינים)ונשרה אותה במים חמים לחצי שעה ונסנן.

במקביל נכין את "הציר הירוק" בסיר עמוק נמלא כ-1.5 ליטר מים ונוסיף את כלל הירוקים נתבל במלח ופלפל

ונביא לרתיחה ונבשל כ-15 דק` בסיום נוציא את כלל הירוקים .(יצרנו בעצם ציר)

נוסיף לסיר את החיטה ונבשל (כמו ספגטי)  ובסיום נסנן (נשמור כוס נוזל בצד)

במידה ואנו משתמשים בתרד בר נקצוץ אותו גס ונקפיץ קלות במחבת עם 2 כפות שמן זית

וכף שום קצוצה (במידה ועלי התרד שטופים נשאיר אותם בשלמותם ונמשיך באותו תהליך)

לאחר 2/3 דק` של הקפצה וחיבור טעמים שום/ותרד נוסיף את החיטה נתבל במלח פלפל מעט אגוז מוסקט

וחצי כוס נוזל ונבשל כ-5 דק` עד ספיגה מלאה של הנוזל .

לקראת ההגשה נעטר בפיסטוק קלוי קצוץ וזרזיף שמן זית בתיאבון .

סלט ירוק מעוטר בגרנולה

החומרים

בסלט זה ניתן להשתמש בכל ירק ירוק לטעמכם (להלן המלצתי)

  • 1 כוס עלי פטרוזליה (ללא הגבעול)
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס עליי כוסברה (ללא הגבעול)
  • 1/2 כוס עליי סלרי
  • 1/2 כוס גבעולי סלרי חתוכים לקוביות (מושרים במיי קרח,לקבלת מרקם פריך)
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים
  • 1 סלסלה נבטוטי חמניה
  • לוינגרייט
  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן אבוקדו/זית
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 1/2 כוס גרנולה קלויה מתקתקה.

אופן ההכנה

בקערה נערבב את כלל הירוקים(פרט לנבטוטים),בקערה נפרדת ניצור את הוינגרייט תוך כדיי הוספת שמן לנוזל

בהקצפה(ניצור אמולסיה) כך הרוטב יתקבל סמיך וחלק.

בשלב זה נוסיף את הנבטוטים תוך כדיי קיפול עדיין (שלא יהפכו לסמרטוטים )

את הויינגרייט נזלף מעל ונערבב קלות לקראת ההגשה נעטר בגרנולה ובתיאבון .

 

עד כאן ארוחה לשבת אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי שבת שלום

 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 בעזרהכה

ק"גג ג ג 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת