00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

תפוחי עץ אפויים עם פירות יבשים אגוזים ודבש

 

ראש השנה מתקרב... שמתם לב? וכולנו מחפשים את הקינוח המושלם לארוחת החג. שיהיה מתוק, קל לעיכול אחרי ארוחה כבדה, לא מאוד משמין וגם אם אפשר שיסמל את החג  ושירמוז לנו שהשנה שמתחילה תהייה לנו טובה ומתוקה ממש כמו תפוח בדבש!! 

ובדיוק כזו היא המנה הנהדרת הזאת של תפוחי עץ אפויים וממולאים בפירות יבשים,אגוזים ודבש!!  וההכנה היא כל כך פשוטה שהלוואי וגם זה יהיה סמל לשנה החדשה. שהכל ילך לנו בקלות ויהיה מוצלח!

ובכן מבלי להיכנס יותר לקלישאות מיותרות, הנה תמונה שתמחיש לכם על מה אני מדברת...

 

 

ועכשיו בואו ניגש לעבודה... 

המצרכים:

 

  • 4 תפוחי עץ שטופים ומנוגבים.

  • 1/2 כוס צימוקים כהים קצוצים

  • 1/4 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים (ללא מלח)

  • 1/4 כוס אגוזי מלך קלופים וקצוצים (ללא מלח)

  • 5 שזיפים מיובשים ללא חרצנים, קצוצים

  • 2 כפות גדושות דבש נוזלי

  • 1 כפית תמצית וניל

 

 

ההכנה:

  1. בעזרת כפית פרזיאן, הוציאו את הליבה מהתפוחים, וצרו חלל במרכזו של כל תפוח.

  2. חירצו, בעזרת סכין חדה קווקוים קטנים מסביב לתפוח.(כך הקליפה לא תתפוצץ באפיה וגם תתקבל דוגמה יפה)

  3. ערבבו בקערה קטנה את הצימוקים,הפיסטוקים,האגוזים,השזיפים, הדבש והקינמון. 

  4. מלאו את התפוחים בתערובת הפירות היבשים והאגוזים.(שימרו בצד את מה שנשאר)

  5. סדרו את התפוחים בתבנית חסינת אש.

  6. צקו בתחתית התבנית מים בגובה של כ- 1-2 ס"מ, והוסיפו את שארית תערובת האגוזים והפירות היבשים, שהשארתם בצד. כסו את התבנית בנייר כסף (לא הדוק מידי כדי שיהיה מקום לאדים) 

  7. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-40 דקות עד שהתפוחים מתרככים. לאחר מכן הורידו את נייר הכסף והמשיכו לאפות את התפוחים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה קלה.

  8. הניחו כל תפוח בצלחת קטנה, צקו מסביב מעט מהרוטב. הגישו חם או קר בליווי כדור גלידה ו/או קצפת. 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שמח ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת