00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פעילויות לילדים - קינוחים (שלושה מתכוני ילדים)

החופש הגדול ולילדים לפעמים נמאס מטלוויזיה ומחשב והם מחפשים משהו שונה לעשות.

הבנות שלי (ליאל בת ה-10 ונועה בת ה-8) ביקשו שאכין להן פעילות עוגיות, אבל הן רוצות לעשות הכל ל-ב-ד

כמובן שהסכמתי אבל בהתנייה שכל מה שקשור באש, חום או סכין אני יעשה, הגענו להסכמה ויצאנו לדרך...

(בפוסט יש שלושה פעילויות, אני חילקתי אותן על פני שלושה ימים...)

הפעילות הראשונה הייתה קאפ קייק שוקולדי (לא הספקתי לצלם אז שמתי תמונה של העוגה...)

פשוט לקחתי את הבלילה מהמתכון שלי של עוגת השוקולד הבחושה, כשבמקום לאפות בתבנית, אפינו בקאפ קייק, רק שלכל קאפ קייק הכנסנו 3 קוביות שוקולד מריר ומילאנו כשלושת רבעי גובה מהבלילה. הכנסנו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעשרים וחמש דקות ולאחר קירור קל, שפכנו למעלה במקום הגנאש סירופ שוקולד (יצאו כ-16 קאפ קייקס).

הפעילות השניה הייתה פצפוצי שוקולד מקפצצים

מצרכים (ל-10 גביעי נייר קטנים):

ספל גדושה פצפוצי אורז

חבילת שוקולד מריר

כף חמאה

שקית של סוכריות קופצות בטעם פטל

ולקישוט למעלה אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה חסינת חום את השוקולד שבור לקוביות והחמאה וממיסים על בן מרי (ע"י ההורים - מעל סיר עם מים רותחים) כשהכל נמס מעבירים את הקערה לשיש, שופכים פנימה את פצפוצי האורז ומערבבים עד איחוד התערובת.

מכניסים בכל גביע נייר כפית גדושה ++ של התערובת ומכניסים למקרר לעשרים דקות, מוציאים ומפזרים על כל עוגיה מעט סוכריות קופצות ומחזירים למקרר לעוד עשר דקות, מוציאים ומפזרים עם מסננת מעט אבקת סוכר למעלה ומגישים.

הפעילות השלישית הייתה שברי שומשום מתוקים (כמו של פעם)

מצרכים:

חבילה של שומשום גדולה (400 גרם)

שליש כוס סוכר + 2 כפות

רבע כוס שמן

2 ביצים

שליש כוס קמח

קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים עד איחוד, מניחים בתבנית התנור נייר אפייה ושופכים במרכז התבנית את הבלילה.

עם לקקן מתחילים לשטח את הבלילה (שימו לב, בגלל שהתערובת דביקה והנייר מחליק (ובכל זאת מדובר על ילדים) יש אפשרות שהנייר עם התערובת יחליק החוצה והכל ישפך ולכן ילד אחד או אתם יחזיק את נייר האפייה לתבנית והשני ישטח).

לאחר ששיטחנו, ניישר את הבלילה בעזרת תחתית כוס (ניתן מכות קלות) עד שנגיע לגובה של סנטימטר עד סנטימטר וחצי.

נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) לרבע שעה, נוציא ועם גלגלת של פיצה נעשה ריבועים (הילדים הגדולים יותר יכולים גם לקרוץ צורות) ונכניס לתנור לעוד רבע שעה- עשרים דקות נוספות, נוציא, נקרר ונשבור לעוגיות.

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת