88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שימורים - לא מה שחשבתם - חברת זנלכל (יכין)

שימורים - לא מה שחשבתם - זוהי רשומה על סיור במפעל זנלכל (יכין)

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים במפעל חברת זנלכל (יכין) הממוקם באזור תעשייה אלון תבור סמוך לעפולה.

כמו רבים, גם אני צרכנית שימורים, בדרך כלל של יכין, מידי פעם מנסה שימורים של חברות אחרות, מתאכזבת וחוזרת ליכין ולטעמי המוצרים שלהם הם הטובים ביותר.

מנכ"ל החברה פיני גורביץ

פיני קבל אותנו ונכנסנו לחדר ממוזג ונעים, סיפר לנו על פעילות החברה.

פעילותה העיקרית של החברה הינה בקטגוריות של שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטה, תרכיזים לשתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול וכי המוצרים משווקים ללא חומרים משמרים באריזות פח ופלסטיק.

חשוב מאוד לדעת שבניגוד לדעה הרווחת כי בקופסאות שימורים יש מוצרים עם חומר משמר, שאינם עשויים מפרודוקטים טריים,  הרי במוצרים שחברת זנלכל (יכין) משווקת לקהל הרחב אין כלל חומר משמר, מה שהפתיע גם אותי.

כל המוצרים הם מירקות ופירות טריים והם משווקים בטמפרטורה רגילה וללא כל צורך בהקפאה או קירור. חשוב שהצרכנים ידעו שלאכול מקופסאות שימורים מפח או מפלסטיק, זה בריא וזה טעים. שלא לדבר על חיי המדף של השימורים שיכולים להגיע לשלוש שנים בקופסת פח ועד 18 חודשים בקופסת פלסטיק

במפעל זנלכל - יכין מייצרים שימורי עגבניות (רסק ועגבניות חתוכות), תפוחי עץ, תירס, שעועית, אפונה וגזר, חומוס ומיצים מרוכזים מפירות העונה.

הדוגמניות שלי, נדיה ולבנה

בתום הסקירה שקבלנו, לקח אותנו פיני לסיור במפעל, לא לפני שחבשנו כובעים ולבשנו חלוקים

סיירנו ברחבי המפעל כדי להתרשם משרשרת הפעולות: מהגעת הירק שנקטף בעודו טרי בשטח, דרך מיונו הראשוני, שטיפתו, בישולו ואריזתו.

לדוגמא - העגבניות המגיעות במכולות היישר מהשטח,  מוצאות על בריכה שם הן נשטפות.עם תום השטיפה, עולות העגבניות על גבי מסוע אל תוך המבנה שם יקבלו את פניהן העובדים. העגבניות שהגיעו על גבי המסוע, עוברות מיון ראשוני קפדני, משם עולות העגבנית לעבר המכונות שיקלפו, יקצצו, יחתכו ויבשלו אותן....  המוצר מוכנס לאריזות מפח או מפלסטיק בגדלים שונים.

המעטפת של הקופסאות נראית כך

 

זנלכל מתמקדת בהרחבת פעילותה בשוק מקומי ויצוא יחד על בסיס התמחות מקצועית בתחומי פעילותה באמצעות פיתוח מואץ, הבטחת איכות, השקת טכנולוגיות חדשניות וקשרי לקוחות מתקדמים.

כ- 70% ממכירותיה של זנלכל מתבצעות בשוק המקומי תחת מותגיה המובילים "יכין" "ופרי מבורך".

חברת זנלכל משווקת את מוצריה גם בחו"ל: בבריטניה, ארה"ב, יפן, גרמניה, הולנד, צרפת, קנדה ומספר שווקים נוספים. זנלכל היא בעלת מוניטין רב בעולם ביצור ושווק פלחי אשכוליות ומהווה כ- 15% מהשוק העולמי במוצרים הנ"ל וכ- 90% מהיצוא הישראלי בתחום.

ניהול החברה מבוסס על הליכים וטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם . זנלכל פועלת לפי תקנים בינלאומיים כמו ISO 9001-2000 , BRC , FDA, HACCP

קווי היצור של זנלכל מעבדים מוצרים בתחומים שונים כגון הדרים (לפלחים ותאים), תירס, עגבניות, אפונה, גזר, חומוס, שעועית, מילון, תפוחי עץ, פלפלים ואחרים. במהלך שנה קלנדרית מעבדת החברה כ- 70,000 טון של תוצרת חקלאית טרייה.

כל המוצרים המשווקים על ידי זנלכל הינם מתוצרתה העצמית ומתבססים על גידולים חקלאיים מקומיים.

זנלכל משקיעה באופן מתמיד בפיתוח מוצרים וטכנולוגיות חדישות כדי לחזק את מעמדה בשוק הבינלאומי והמקומי כאחד. בשנים האחרונות פיתחה החברה תהליכי יצור של מוצרים שונים המתבססים על חומרים טבעיים וטריים בלבד ללא חומרים משמרים ותוספי מאכל כלשהם. לחברה ידע רב ומתקדם בתחום של סטריליזציה של חומרי גלם חקלאיים ואריזתם למארזים בעלי אורך חיי מדף ארוך ללא חומרים משמרים.

זנלכל מפתחת מוצרים לחולי סכרת, מוצרים דלי קלוריות ומוצרים לילדים.

זנלכל מובילה את התחום של מוצרי רטבים, רכזים ובסיסי בישול באריזות האישיות ומתכוונת להרחיב את יכולותיה הטכנולוגיים לקטגוריות מוצרים נוספות.

 

 

 

מוצריה של זנלכל זכו פעמים רבות להיבחר כחידושים בתערוכות בינלאומיות מובילות.

מבט מחוץ ובתוך המפעל

ולאחר הסיור התכבדנו בארוחת צהרים על טהרת השימורים

מרק שעועית שהוכן משני סוגי שעועית מקופסאות

קינוח - מחית תפוחי עץ עם מעט מיץ מרוכז

מקבלים הסבר איך הוכן האוכל - תודה היה טעים

מניסיון אישי - בהחלט ממליצה על מוצרי יכין

 

תודה לגלי גזית - יחסי ציבור

ותודה לפיני מחברת זנלכל על הסיור המעניין והטעים





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת