00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שכבות מרנג קוקוס ודבש

 

במסגרת ניסיונות האפיה שלי בבית לעוגות לכבוד ראש השנה, החלטתי לנסות שילוב חדש של שכבות מרנג קוקוס וביניהן קרם מוס של שמנת מתוקה ודבש.... אני אמנם הכנתי רק שתי שכבות כך שהעוגה יצאה לא גבוהה במיוחד, אבל אם אתם רוצים עוד יותר רושם ועוד יותר טעם אתם יכולים להכין אותה בשלוש שכבות ולהרשים את כולם בגדול.
את העוגה אפשר לשמור בהקפאה (כך שאתם יכולים להכין אותה כמה ימים לפני החג) וכשלוש שעות לפני ההגשה, הוציאו אותה מההקפאה והכניסו למקרר.

 

 

 

 

 

 

המצרכים למרנג:

  • 6 חלבונים בטמפ' החדר

  • 1 כוס סוכר לבן

  • 1/2 כוס אבקת סוכר

  • 1/2 כוס קוקוס טחון דק 

 

הכנת המרנג:

 

  1. הכינו שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה, ובעזרת רינג בגודל 20 ס"מ,או צלחת בגודל מתאים, סמנו עיגולים והיפכו את הנייר.
    (אם אתם רוצים עוגה מרשימה יותר סמנו 3 עיגולים)

  2. הכניסו את החלבונים והסוכר אל קערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), וערבבו עד שהסוכר נמס. 

  3. הורידו מהאש והעבירו את המסה, אל קערת המיקסר. הקציפו עד שהמסה מתקררת ונוצר קצף מבריק וגמיש.

  4. קפלו אל תוך הקצף את הקוקוס ואבקת הסוכר, בתנועות קיפול עד לאיחוד.

  5. חממו את תנור האפיה לחום של 120 מע'.

  6. הכניסו אל שקית זילוף את הקצף. חיתכו מעט את קצה השקית, וזלפו בהתאם לעיגול המסומן. (את שארית הקצף זלפו בצידי התבנית בשורות ישרות)

  7. הכניסו לתנור לכ-שעתיים, עד שהמרנג מתקשה וניתן לשחררו בקלות מהנייר.

  8. צננו היטב ורק אז שחררו מנייר האפיה.

 

המצרכים לקרם הדבש:

  • 250 מל' (1 קופסא) שמנת מתוקה

  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • 3 כפות דבש

 

הכנת הקרם:

  1. הקציפו את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת קצף אחיד ויציב.

 

 

הרכבת העוגה:

  1. את שארית המרנג שאפיתם כמקלות ארוכים, פוררו מעט בידיים והשאירו בצד.

  2. הניחו על צלחת הגשה יפה, את עיגול המרנג הראשון, מעליו מירחו שכבה מקרם הדבש, ופזרו מעט משברי המרנג שהנחתם בצד.

  3. חיזרו על הפעולה הנ"ל עם כל השכבות.

  4. לסיום הכניסו את שארית הקרם הנותרת, אל שקית זילוף קטנה עם צנטר פרח וקשטו את העוגה. (לא חובה,ניתן  גם לסיים בקישוט עם פרורי המרנג בלבד) 

  5. שימרו את העוגה במקרר עד להגשה. (ניתן גם להקפיא ולהוציא אל המקרר, שלוש שעות לפני ההגשה)

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת