00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות סבלה וניל של מיקי שמו

ספר מתכונים חדש מבית "על השולחן" יצא לאויר  "אוצר העוגיות" של השף קונדיטור מיקי שמו. ואם יורשה לי הפעם, אני חייבת לציין כי כשמו כן הוא! ספר נהדר עם 100 מתכונים נהדרים לעוגיות. החל מעוגיות חמאה, עוגיות ממולאות, עוגיות סנדביץ', חיתוכיות, עוגיות מלוחות, מתוקות ממולאות ולא ממולאות.. בקיצור כל העוגיות האהובות על מיקי שמו בספר אחד מלא בכל טוב!

לכבוד יציאת הספר החדש והמרגש הזה.  כן מרגש... יש אנשים שמתרגשים מספר שירים טוב, יש שמתרגשים מספר מתח ואני - אני מתרגשת מספר מלא במתכונים נפלאים!! כי אני יודעת שהוא יעסיק אותי זמן רב, ויספק לי אינספור רעיונות וטעם טוב. הספר הוא פרי שיתוף פעולה ארוך ומושקע של בית "על השולחן" ומיקי שמו. כל מתכון נוסה לפני הפרסום ובהחלט ניתן לראות את ההשקעה והמאמץ שהושקעו בספר גדוש המתכונים הזה. הוא גם מלווה בטיפים נפלאים והצעות הגיוון. עיצוב הספר יפה להפליא התמונות יפיפיות ומזמינות ולנוחיות מירבית הספר מחולק ל-6 קטגוריות: להיטי צנצנת העוגיות, בין עוגיה לעוגיה - חיתוכיות, עוגיות וחטיפי בריאות, מקרונים ועוד עוגיות ללא קמח, הצד המלוח של העוגייה, ועוגיות מפורסמות מכל העולם.  בסופו של הספר ניתן גם למצוא שני אינדקסים למתכונים האחד לפי חומרי גלם והשני לפי א-ב. מה שמבטיח שלא תפספסו אף מתכון. ותמיד תוכלו לחזור אליו בקלות. (ולפי מה שאני ראיתי, אתם בהחלט תחזרו) 

ובכן כדי להתחיל ולטעום מעט מהטעים הזה, רק "על קצה המזלג", הוזמנתי לסדנה מושקעת ביותר של בלוגרים מתמחים באפיה, בחנות ספייסס ביהוד. שאורגנה ע"י המגזין הקולינרי הנפלא "על השולחן" ובהנחיית השף קונדיטור מיקי שמו בכבודו ובעצמו. אני חייבת לציין את האירוח הנפלא שקיבלנו בספייסס, למרות שאני לא מתפלאה, כי להיכנס לחנות ספייסס זה תמיד כמו להיכנס לבית. או יותר נכון לבית החלומות של כל חובב אפיה!

בסדנה הדגים לנו מיקי שלושה מתכונים מתוך הספר, בליווי הסברים מפורטים ומלמדים (תאמינו לי האיש מקצוען אמיתי) וכמובן גם דאג לצייד אותנו בתוצרת כדי לטעום ולהתרשם. טוב בעדינות אגיד לכם (כדי שלא אשמע מתלהבת מידי)  אני ממש .. אבל ממש התרשמתי!!  ולסיום כל הכייף הזה גם קיבלתי את הספר עם הקדשה אישית. 
 

המתכונים שהכנו בסדנה הם:  

חיתוכיות מוזלי עם צימוקים כהים וחמוציות  *** עוגיות סבלה וניל וחלמון מבושל  ***  עוגיות פיצוחים

 

 

המתכון שאני בחרתי לשתף איתכם, הוא המתכון לעוגיות סבלה וניל וחלמון מבושל, שהקסימו אותי באופן מיוחד. 
אבל רגע לפני המתכון,  בואו ותתרשמו גם אתם מהתמונות של מיקי שמו כשהוא מכין לנו את העוגיות הנפלאות האלו:

 

 

 

ועכשיו המתכון:

המרכיבים:

  • 250 גר' חמאה רכה (לא מומסת, הכוונה לחמאה שאם נוגעים בה עם האצבע, נשאר סימן)

  • 240 גר' ( 3/4 1 כוסות) קמח מנופה

  • 100 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר

  • 70 גר' (1/2 כוס) קורנפלור

  • 1 חלמון ביצה בגודל M

  • 3/4 כפית מלח

  • 2 מקלות וניל (חוצים אותם לאורך ומגרדים בעזרת סכין חדה את הגרגרים)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים אל קערת מיקסר עם וו גיטרה, את הקמח המנופה, הקורנפלור,ואבקת הסוכר, וערבבו מעט.

  2. מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות את חלמון הביצה /או שמבשלים במים את כל הביצה ואח"כ מפרידים את החלמון. (כן, כן לא להיבהל הכוונה באמת לחלמון של ביצה קשה!)

  3. מסננים את החלמון המבושל, דרך מסננת קטנה אל התערובת שבקערת המיקסר. 

  4. מוסיפים את החמאה, הוניל והמלח ומערבלים במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.

  5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כ- 1/2 ס"מ ומכניסים להקפאה לכ- חצי שעה.

  6. חממו תנור לחום של 160 מעלות.

  7. הוציאו את הבצק מהמקפיא וחיתכו אותו למלבנים בגודל של כ- 7 ס"מ אורך על 2 ס"מ רוחב.  

  8. סדרו את המלבנים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים שווים.

  9. אפו את העוגיות כ- 10-15 דקות עד להזהבה קלה.

 

הארות/הערות:

  • פירוש המילה SABLE בצרפתית, זה חול. ובעוגיות הכוונה היא למרקם פירורי ונימוח. 

  • כדי  לקבל את התוצאה המושלמת לעוגיות האלו יש להקפיד לבצע את פעולת רידוד הבצק כפי שכתוב בהוראות, בין שני דפי אפיה ולא לקמח את משטח העבודה ולרדד. (כי כל הוספת קמח נוספת, משנה את היחס בין הכמויות. והעוגיות יצאו במרקם שונה).

  • חשוב גם להעביר את חלמון הביצה המבושל במסננת דקה, ורק אז להוסיף לתערובת.

  • את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום, בטמפרטורת החדר למשך שבוע ימים.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת