33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

עוף שלם בתנור

עוף שלם בתנור

המון זמן שלא אכלנו עוף, וקניתי בפעם הראשונה עוף אורגני שלם אז ניסיתי!

מה אני אגיד לכם, זה העוף הכי טעים שיצא לי לטעום.

וטעמתי המון.

כל כך עסיסי והטעמים מתמזגים בצורה נפלאה.

אז מה צריך ?  

1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג

חופן נאה פטרוזיליה קצוצה דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

4 שיני שום כתוש

4 כפות שמן זית

פפריקה אדומה, מלח גס

3 כפות סילאן

1 לימון חצוי 

לנקות את העוף תחת מים זורמים ולייבש עם מגבת נייר. מערבבים את עשבי התיבול עם השום הכתוש, שמן הזית, הסילאן, הפפריקה והמלח. להפוך את העוף על הגב, להפריד בעדינות את העור מהחזה ולהכניס בזהירות את תערובת עשבי התיבול בין החזה והעור. לעסות את חלל הבטן עם מעט מלח גס ולהכניס פנימה את הלימון ומעט מתערובת העשבים והשום. 

לקשור את הרגליים ולהפוך כשהבטן כלפי מטה. לעסות את כל גב העוף,השוקיים והירכיים במה שנשאר מתערובת עשבי התיבול, להוסיף מלח גס אם יש צורך גם מלמעלה וגם מסביב. 

לאפות מכוסה בחום 200 מעלות במשך כשעה, להסיר כיסוי ולאפות עד השחמה עוד כחצי שעה .

   

   

 

מעדן!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת