00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת בצק עלים ממולאת בקרם שקדים

מתכון קל, מעולה, ומרשים של אהרוני. זה הזמן להתחיל לאסוף מתכונים לראש השנה...

רכיבים:

חצי ק"ג בצק עלים

למלית:

100 ג' חמאה רכה

1 כוס אבקת סוכר

150 ג' שקדים טחונים

2 כפיות וניל

3 ביצים

הוראות הכנה:

שמים את כל רכיבי המלית במעבד המזון, חוץ מ-2 ביצים. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את 2 הביצים בזו אחר זו, ומעבדים לאחר כל הוספה.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל מחצית על משטח מקומח לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ. שמים עיגול אחד על התבנית. מורחים עליו את כל קרם השקדים, ומשאירים שוליים של 3 ס"מ. מורחים את השוליים בביצה טרופה, ומדביקים את עיגול הבצק השני על הראשון. צובטים ומהדקים היטב את השוליים המודבקים. מסמנים בסכין קטנה וחדה חריצים ממרכז העיגול העליון החוצה, בקו מעוגל, ובמרחק כחצי ס"מ זה מזה. כמו קרני שמש עקומות...

אופים בחום גבוה (240), כ-10 דקות. מנמיכים לחום בינוני גבוה (200), ואופים עוד 25 דקות. בוזקים על העוגה אבקת סוכר ואופים 5-7 דקות נוספות כדי ליצור זיגוג. מגישים חם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת