2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת שכבות טעימה ומרשימה ...

עוגת שכבות טעימה ומרשימה ...

כידוע לכם אצלי בבית חובבים מאוד עוגות קרם ושיהיו כמה שיותר מרשימות ,אני משתדלת מאוד לגוון כול שבוע

עוגה אחרת לפעמים ממציאה לבד מערבבת בוחשת מקציפה והתוצאות לא תמיד הצלחה גדולה ,אבל תמיד

יש מי שיזלול ,אני בקושי טועמת מעדיפה יותר את העוגות הבחושות אבל אוהבת מאוד להכין.השבוע באחד

השיטוטים ברחבי האינטרנט נתקלתי בתמונה מעלפת של עוגה, וזהו ,אמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את

העוגה מה גם שהטעמים מאוד נראו לי מתאימים לבני ביתי ,מיד בדקתי אם יש את כל המצרכים וקדימה

לעבודה ,כשהתחלתי לקרוא את המתכון זה נראה ארוך ובלי סוף אבל מה קטן עלינו צ`יק צ`ק שלבים קלים

ותוצאה מושלמת ,לפעמים זה רק נקרא מסובך אבל זה לא ,אז הנה המתכון לעוגת שכבות משגעת וטעימה

של יונית צוקרמן המדהימה .

שלב ראשון בסיס : 6 בצים מפורדות 3 כפות סוכר ,אינסטנט פודינג שוקולד.

שלב שני,שכבה של ריבת חלב.

שלב שלישי , שכבה של מרנג 2 חלבונים חצי כוס סוכר

שלב רביעי , קרם קופוצ’ינו שמנת מתוקה כפית נס קפה כף מייפל. אינסטנט פודינג וניל. כוס חלב

אופן ההכנה :

הבסיס: להקציף 6 חלבונים  עם 3 כפות סוכר,  לאחר שמתחיל להתגבש קרם מוסיפים את

אינסטנט השוקולד .

כשהקרם יציב מקפלים לתוכו את החלמונים .(לאחר ערבוב טוב)

משמנים תבנית חד פעמית מאלומיניום. ומעבירים את העיסה , אופים בתנור שחומם מראש

ב 180מעלות .

זמן האפייה אורך בערך רבע שעה גג עשרים דקות תלוי בתנור.

שלב שני :בזמן שהבסיס בתנור מכינים את שכבת המרנג מקציפים 2 חלבונים עם חצי כוס

סוכר עד לקבלת קצף יציב

משמנים תבנית חד פעמית באותו הגדול של הבסיס,חייבים לשמן טוב אחרת המרנג עלול להידבק ואז להישבר ,עם כף או שקית זילוף מעבירים את הקצף לתבנית ומיישרים .

אופים בחום 150 מעלות כשעה .

כשהמרנג מוכן  מקררים היטב ,אני ממליצה לחתוך במספרים את תבנית האלומיניום

בצדדים ולהוציא את המרנג שלם

שלב השלישי :צנצנת ריבת חלב לחמם מעט במיקרו למרוח על בסיס השוקולד בצורה

 אחידה .

שלב רביעי:קרם קפוצ`ינו להקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב אינסטנט פודינג וניל וכפית נס

קפה לקצף יציב בסוף להוסיף כף סירופ מייפל להקציף מעט ביחד .

שלב אחרון:להמיס 50 ג``ר שוקולד מריר עם 50 ג``ר שמנת מתוקה במיקרו לקרם חלק לזלף

על העוגה .(בשלב הזה אני עשיתי את הגאנש ,יונית ממליצה או לפזר סירופ שוקולד או להכין גאנש מ200 ג``ר

שוקולד מריר וקופסא שמנת מתוקה להמיס במיקרו לקרם חלק ולצפות את כל העוגה)

והנה הקישור לעוגה של יונית,ותודה מיוחדת שאישרת לי לשתף במתכון מעולה

http://saloona.co.il/mixed/?p=1346

.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת