55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם שום

לחם שום

בס"ד

 

הבת הקטנה שלי אוהבת מאוד לחם שום. כל פעם שהיתה שומעת שאני הולכת למאפיה ביקשה "אמא תביאי לי לחם שום", היי'תי מביאה לה את הלחמים נוטפי השמן האלו שמוכרים,אומנם הם טעימים אבל השמן חגג שם בגדול. כמו כל אמא ,שיודעת שהילדים אוהבים משהו תטרח ותרצה להביא להם שוב ושוב, רציתי מאוד להכין לה בבית את הלחם הזה ומשום מה כל הזמן דחיתי את זה עד שיום אחד זהו החלטתי היום אני מכינה וכך היה. אומנם גם במתכון הזה יש הרבה שמן אבל יחסית למה שקונים זה הרבה פחות שומני וטעים הרבה יותר.

אז,מקווה שאחרי ההקדמה הזאת עשיתי לכם חשק ללחם שום אז הנה המתכון לפניכם

ואם אתם רוצים להיבהל מכמות הקלוריות או סתם רוצים לדעת את הערכים התזונתים שלו כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4117

 

המצרכים:

1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקצ'ה (אפשר להמיר בקמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים)

2 כפות סוכר

1 כף מלח

2.5 כוסות מים (בערך)

1 כוס שמן זית (בערך)

שום גבישי - לפי הטעם

זעתר - לפי הטעם

קמח לקימוח ניי'ר האפיה

 

אופן ההכנה:

- להניח בקערת המיקסר את הקמח,סוכר והמים ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד.

- להוסיף את המלח וללוש עוד חמש דקות.

- לשמן מעט את הבצק בשמן זית.

- לכסות בנילון נצמד ולהתפיח שעה.

- בקערית קטנה לערבב את השמן,השום והזעתר.

- לחלק את הבצק ל- 4 חלקים.

- לקמח ניי'ר אפיה. להניח חלק אחד של בצק ולרדד אותו על ניי'ר האפיה.

- בעזרת גלגלת של פיצה לחתוך אצבעות עבות ולהניח בתבנית עם ניי'ר אפיה.

- למרוח את האצבעות בתערובת השמן,שום וזעתר.

- להמשיך כך עם שאר הבצק.

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות עד שהלחם משחים.

- להוציא מהתנור ולמרוח שנית את תערובת השמן והתבלינים.

- להגיש לצד ביצה קשה וסלט ירקות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת