00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

צלי בקר בתנור במתכון אה לה מוטי

היו לי השבת המון אורחים ומאוד התלבטתי מה להכין, היה לי בבית נתח צלי בקר מספר 5 ורציתי משהו מיוחד.

אז פשוט שוטטתי לי ברחבי התפוזיה והפייס,אמרתי לעצמי, למי יש את המתכונים הכי מפנקים שיש?

אז הגעתי כמובן לברון -הכנתי את הצלי הזה של מוטי בר און היקר בשינויים קלים ובהמלצה של תותי היקרה וזה מה שיצא:

מצרכים:

2.5 קילו בשר מספר 5 צלי חתוך לקוביות גדולות.

שמן זית לטיגון
4  בצלים גדולים קצוצים גס
2 כפות קמח
1 כף סוכר
1 כף סילאן
1 כף חומץ
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
4  גזרים חתוכים לפרוסות
4  שיני שום קצוצות דק
1  בקבוק בירה הייניקין 750 מל"ל
1  כוס מרק פטריות מוכן
1 קופסת פטריות - כן כן שימורים
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

על מחבת כבדה מחממים מעט שמן ןמכניסים את הצלי לסגירה.

לאחר הסגירה מוציאים את הבשר ומניחים בצד,

מכניסים את הבצל לטיגון עד שקיפות.

מוסיפים את השום.

אחרי כמה דקות מכניסים את המרק פטריות, קמח, סוכר, סילאן, חומץ, פפריקה, מלח, פלפל ואת רבע האגוז מוסקט המגורד ומערבבים מהר.

כיוון שהמחבת הכבדה הייתה קטנה יחסית,העברתי את הצלי לתבנית גדולה כמו בתמונה.

שפכתי את כל הנוזלים ואת כל ייתרת החומרים שנשארו, על הצלי ואת הבירה בשלמותה ומערבבים על אש קטנה.

לאחר הערבוב, לטעום ולשפר טעמים לפי אהבתכם.

משאירים על אש קטנה לשעה.

לאחר שעה להכניס לתנור על 160 מעלות ל- 3 שעות מכוסה בנייר כסף.

הבשר יוצא רך כמו חמאה וטעים כמו שרק בשר יכול להיות לאחר בישול שכזה.

החברים אצלי לוקלוקו.

לפני התנור:

 

אחרי:

מטריף את החושים ומפעיל את כל בלוטות הטעם הקיימות. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת