00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות

16/08/2013

מנה מאוד מושקעת שמתאימה לאירוח ובנוסף ליופי, מרגישים את ההשקעה גם בכל ביס!

לגבי הרוטב, אני אוהב רוטב עגבניות מלא בטעמים וכאן אסביר איך להשיג רוטב מצומצם בבישול ארוך ורווי טעמים...

מצרכים לרוטב:

בצל קצוץ

כוס עגבניות מרוסקות

2 עגבניות חתוכות לפלחים

10 שיני שום

קופסת רסק עגבניות קטנה

כפית כמון

כף פפריקה

חצי כפית כורכום

2 כפיות גדושות סוכר

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות גדולות

מלח ופלפל

2 כנפי עוף או גרונות

מים רותחים

הכנת הרוטב:

ראשית נבשל כ-10 דקות את קוביות תפוחי האדמה במים עם חצי כפית מלח ונוציא למסננת.

את העגבניות המרוסקות והפלחים נכניס לבלנדר עם 5 שיני שום, הרסק והתבלינים ונטחן עד קבלת רוטב חלק. 

בסיר שטוח (סוטאז`) נטגן את הבצל עד שקיפות, נוסיף את 5 שיני השום שנותרו ואת כנפי העוף או הגרונות, קוביות תפוחי האדמה וכמובן את הרוטב ונערבב.

נוסיף כוס מים רותחים, נערבב, נביא לרתיחה, נוריד ללהבה הכי נמוכה, נסגור מכסה וניתן לרוטב להצתמצם כשמידי פעם מערבבים ואם צריך להוסיף נוזל אז להוסיף מעט מים רותחים ולערבב) ככה בערך שעה וחצי עד שעתיים.

מסלקים את הגרונות או הכנפיים ואת תפוחי האדמה (אפשר לאכול זה טעים רצח) ונשארים עם רוטב מעולה!

הכנת חזה העוף הממולא:

מצרכים:

4-5 חזות עוף פרוסים

250-300 גרם בשר טחון

בצל קצוץ

גזר מגורד

2 שיני שום קצוצות

כפית פילדלפיה

כפית תבלין גריל עוף

חצי כפית כמון

קורט קינמון טחון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את הגזר והשום ומערבבים כ2-3 דקות.

מוסיפים את הבשר ובעזרת מרית או כף מפוררים את הבשר תוך כדי הטיגון, מוסיפים את התבלינים, מערבבים וכשהבשר משחים מעט מוציאים לקערה לקירור קל.

לוקחים את חזה העוף ודופקים עם פטיש (כדי ליצור חזה גדול יותר) רק תיזהרו לא ליצור חורים בחזה.

מניחים כף וחצי של בשר במרכז חזה העוף ומקפלים את הקצוות הצדדים, את הקצוות המרכזיים (אם יש) מכניסים לגלילה שנוצרה.

מחממים מחבת (שלא נדבקת) עם 3-4 כפות שמן זית עד שעולה עשן ומניחים את חזה העוף המגולגל כשהתפר מונח על המחבת.

ממשיכים בטיגון כ3-4 דקות ובזהירות הופכים (אני עובד עם מלקחיים).

לאחר שכל החזות מטוגנים מניחים אותם ברוטב העגבניות ובעזרת כף מכסים אותם עם הרוטב, סוגרים מכסה ל-10 דקות עד רבע שעה ומוכן!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת