66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פוקצ`ות להיט

הרבה זמן מנקרת לי ההחלטה בראש להכין את הפוקצ`ות האלו בצק ספוגי,עבה עם מגוון ירקות.גם פיצה הכנתי מהבצק. מי שטעם אהב .אני הכנתי פיצה עבה,מי שמעדיף דק יותר יוכל להכין שתי פיצות מהכמות פחות עבה . אני לא נותנת כאן כמיות של ירקות או גבינה כל אשר נשאר לכם לעשות זה לשים ירקות שבני הבית אוהבים...והשאר להתפרעעעעע.אפשר לאכול חם או קר את הפוקצ`ות ולהנות.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

שנתחיל  :P:P

המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר חום
3 כפות סילאן
4 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים (כוסות זכוכית הפושטיות  עם הידית )

על הבצק:

מעט שמן זית, וקמצוץ מלח גס.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את כל החומרים מלבד השמרים והמים.

להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים ולהגביר מהירות.

להקציף את הבצק כ3-4 דקות.

הבצק צריך להיות דיסתי. אך לא נוזלי מידי.

להשאיר את הגיטרה בבצק ולכסות .להתפיח כ20 דקות.

להקציף שוב את הבצק כדקה ולכסות שוב.

לחזור על פעולת ההקצפה 3 פעמים.

לכסות ולתת לבצק להכפיל את נפחו.

 

בנתיים תכינו את הירקות.

 קישואים

בצל +רוזמרין

 עגבניות וזיתים.

 חצילים (מטוגנים)

בטטות (אפיות)

פטריות

 לפזר נבטים עבים.

 דלעת פרוסה דק.

עשבי תיבול ושמן זית

זעתר ושמן זית .

 פלפלים צבעוניים.

אתם יודעים כבר מה אני אומרת תתפרעו ;)

כשהבצק תפח. קחו תבנית שימו נייר אפיה ותשמנו היטב את הדפנות והתחתית.

שיפכו מהבצק עד שלושת רבעי מגובה התבנית .

עם ידיים רטובות ליישר את הבצק.

ולהתחיל" להנדס" את הירקות על הבצק כשאתם משקיעים אותם בבצק קלות עם קצוות האצבעות.

טפטפו טיפות שמן זית על הבצק פזרו מלח גס (זהירות לא הרבה)

פזרו בצל ירוק ,פיטרוזיליה וכל מה שלבכם חפץ.

והתפיחו כ10-15 דקות.

לחמם את התנור ל180 מעלות.

זמן האפיה המשוער כ35 דקות.

הערה:

את כל הירקות מלבד הבטטות והחצילים (שאותם אני אופה)אני שמה טריים.

ורצוי להכין מכל הבצק את הפוקצ`ות האלו הן נחטפות .

נאמר לכם בהצלחה...

ואם הכנתם ואהבתם ספרו לי.... אני אוהבת לשמוע שמכינים;)

 

ועכשו למה להעביר אתכם לדף אחר כשאת שארית הבצק של הפוקצ`ות הכנתי ממנו פיצה עבה עסיסית בשרנית וטעימה. ההכנה קצת שונה מהפוקצ`ה .אבל זה לא משנה כי את הבסיס יש לכם מוכן ( הבצק) ואתם תתפסו  ביד אחת.כפי שרואים הבצק יוצא עבה ספוגי ובשרני .אם אתם רוצים פחות בעובי תחלקו את הבצק ל2 מגשים איזה שאתם רוצים עגול, מרובע, משולש..העיקר חגיגה לילדים ולא רקקק . ובכל מקרה תצא לכם פיצה עבת "בשר".בואו תציצו בכמה תמונות ואחר כך נתחיל בכיף.

 

מתחילים

לצפות מגש בנייר אפיה ולשמן היטב את התחתית והדפנות.

לשים את הבצק עד חצי מגובה המגש ולשים בנדיבות רוטב פיצה קנוי או שאתם מכינים(אני קניתי מוכן של אוסם וגיליתי שהוא טעים );)

אז מהכפת לי אם הילדים אוהבים ?

שוב עם קצוות האצבעות להחדיר את הרוטב לתוך הבצק.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ15 עד 20 דקות.

להוציא את המגש (אם נראה לכם שהרוטב היתיבש מירחו שוב מעט על הבצק.

על הרוטב פזרו גבינה צהובה או מלוחה קשה זיתים /שחורים / ירוקים

והכניסו לתנור להמשך אפיה של20 דקות בערך.

זהו     :P

בהצלחה- ואל תשכחו לספר לי אם הכנתם איך יצא ? מבטיחה שלא תתאכזבו

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת