55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לזניה בשר וחצילים

21/01/2014

לתבנית בגודל 20*30

המצרכים:

עלי לזניה (לתבנית בגודל 20*30 יש צורך ב - 9-10 עלי לזניה)

חצי קג׳ בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2-3 שיני שום כתוש

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל

1/2 כפית פפריקה אדומה

1 וחצי קופ׳ רסק עגבניות

1/2 כוס מים

2 חצילים קלויים על אש גלויה

לרוטב העגבניות:

 קופסת רוטב עגניות מוכן ללזניה  (לחברת "יכין" יש כזו)

1 בצל קצוץ מטוגן

1/2 כוס מים רותחים

מלח,פלפל

אורגנו

אופן ההכנה:

קולים את החצילים, מקלפים, קוצצים ומתבלים במלח ופלפל. שמים בצד.

במקביל, קוצצים את הבצלים ומתחילים בטיגונם בשמן זית. כאשר הבצל מתחיל להיות שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים התבלינים ומערבבים עד שהבשר חום ופירורי. מוסיפים קופ׳ רסק עגבניות והמים מערבבים ומשפרים טעמים. מסירים מהגז. 

הכנת הלזניה:

1. מסדרים בתבנית את עלי הלזניה אחד ליד השני (בתבנית שלי נכנסו 3 עלי לזניה בכל שכבה) 

2. מסדרים שכבה מהבשר הטחון מעליו, שכבה של חצילים קלויים.

3. מכסים בעוד שכבת עלי לזניה ומעליהם שוב שכבת בשר טחון ושכבת חצילים קלויים. 

4.  מכסים בשכבת עלי לזניה ומעל לכל שופכים את מרכיבי רוטב העגבניות, כך שיכסה את כל הלזניה. אם יש צורך, מוסיפים רוטב נוסף או שמערבבים את רוטב העגבניות בכמות קצת יותר גדולה של מים.

5. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם בגובה 180 מעלות ל - 40 דקות לערך, ב - 10 דקות האחרונות להסיר את נייר האלומיניום. 

בתיאבון. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת