00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

 

לקראת החג הקרב התחלטתי לחשוב על התפריט לערב החג. תאמינו לי השלב הזה מתיש אותי יותר משלב ההכנה עצמו. אני מתחילה ברישומים למנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות תוספות וקינוחים וכל פעם כשאני נזכרת במשהו "שחייב" להיות ברשימה אני מוסיפה. רק שבסופו של דבר אני מקבלת את מגילת העצמאות ולא תפריט רלוונטי לערב חג! (מכירים את זה?).

מה שכן במהלך הרשימות הללו נזכרתי במנה נהדרת לתפוחי אדמה במילוי בשר טחון. אותה אפשר להגיש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לצד הבשר, העוף, הדג וכד'... (הרי ברור לנו לגמרי שיהיו שם עוד מנות רבות וטעימות בשולחן החג הזה). 

את ההשראה קיבלתי מהספר של ישראל אהרוני "בשר טחון" והתאמתי למרכיבים שהיו לי בבית. המנה יצאה יפיפיה וטעימה ביותר. ולכן נשארה אורחת כבוד אצלנו בבית. 

 

 


 

 

המצרכים:

10 תפוחי אדמה בגודל בינוני

 

לקציצות המילוי:

  • 500 גר' בשר טרי טחון

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/2 כוס פרורי לחם

  • 1 ביצה

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן

  • 1/2 1 כוסות ציר מרק עוף

  • מיץ מחצי לימון

  • 3 שיני שום

  • 1/2 צרור פטרוזיליה שטופה

  • כ- 10 עלי נענע

  • 1/2 פלפל חריף ללא הגרעינים (מי שאוהב חריף יכול להכניס יותר)

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1 כפית כמון

  • מלח ופלפל שחור

  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקצוצים

 

ההכנה:

  1. ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי, לתערובת אחידה. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו בינתיים למקרר.

  2. הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הרוטב, מחוץ לפלפל הקלוי, והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת רוטב ירוק.

  3. קלפו את תפוחי האדמה. חיתכו כ- 1 סמ' מהצד הצר של תפוח האדמה, וחיתכו פרוסה דקיקה מהצד השני כך שתפוח האדמה יוכל לעמוד יציב.

  4. רוקנו בזהירות, בעזרת כפית פריזאית את תוכנו של תפוח האדמה. 

  5. מירחו את תפוחי האדמה בשמן זית (גם מבפנים וגם מבחוץ).וסדרו אותם בתבנית חסינת חום.

  6. הוציאו את תערובת הקציצות מהמקרר, צרו קציצות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה, והכניסו קציצה אחת אל כל תפוח אדמה. הדקו מעט וסדרו את תפוחי האדמה צפופים האחד ליד השני.

  7. צקו את הרוטב מעל תפוחי האדמה, הוסיפו את הפלפלים הקלויים הקצוצים, כסו את התבנית היטב, בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע' לשעתיים וחצי לפחות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת