44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם שיפון ודגנים

לחם שיפון ודגנים

בס"ד

 

אתמול הכנתי את הלחם המדהים הזה לפי מתכון של הבנות מ"קרמשניט" המדהימות שכל מתכון שלהן פצצה.

המתכון המופיע כאן הוא המקורי ובסוגרים הוספתי את השינוים שלי.

מקווה שתהנו ממנו וממליצה לכם בחום להיכנס לאתר שלהן הוא מדהים

 

 

המצרכים:

500 גרם קמח שיפון מלא שטיבל 7 (השתמשתי בקמח של טעמן)

500 גרם קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כפית סוכר (שמתי 2 כפיות סוכר)

2 וחצי - 3 כוסות מים פושרים 

(6 כפיות שמן-תוספת שלי)

כוס תערובת דגנים וזרעים (שמתי גרעיני חמניה)

 

אופן ההכנה:

- בקערת מיקסר לשים את הקמחים,השמרים,הסוכר (השמן) והמים ולערבל כ- 8 דקות עד שהבצק מתאחד.

- להוסיף את המלח והדגנים ולערבל עד לאחידות.

- לכסות בנילון נצמד ולהעמיד לתפיחה במקום חמים שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

- לאחר ההתפחה להוריד את האוויר מהבצק ולחלק ל- 6 חלקים וליצור כיכרות לחם.

- ניתן לחלק ל- 2 חלקים וליצור כיכרות לחם גדולים יותר.

- לשים תבנית עם ניר אפיה ועליה להניח את כיכרות הלחם. לכסות במגבת ולהתפיח שוב עוד שעה-שעה וחצי.

- למרוח שמן זית ולפזר מעל מעט מהדגנים ומעט מלח גס.

- לאפות בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד להשחמה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת