00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת רסק תפוחי עץ בחושה

 

השבוע האחרון עבר עלי עם המון נוסטלגיה... מהילדות שלי, מהילדות של ילדיי ואפילו הרהור או שניים מהתקופה שהכרתי את החצי שלי. מה הוביל אותי לגל הנוסטלגיה הזה, אני ממש לא יודעת אבל בין הרהור להרהור, נזכרתי גם בעוגה אחת אהובה ומיוחדת ללא חלב, שנהגתי להכין באופן קבוע לבני הצעיר. (מאחר והוא היה אלרגי למוצרי חלב).
זה היה דבר מובן וידוע לכולם שהוא היה תמיד מגיע למסיבות כיתה, ימי הולדת ומפגשים שונים, מצוייד בעוגה משלו.  ומאחר ומאז ומתמיד הוא היה ילד חברותי מאוד. (מעניין ממי הוא קיבל את זה...חח כנראה מהחצי שלי!) הוא נהג לחלק את העוגה שלו לכל הסובבים אותו וגם נהג  "לנדב" אותי להכין את העוגה למסיבות הכיתה וכד'..  זכור לי המשפט הקבוע איתו הוא היה מודיע לי על מעשיו, בכל פעם לפני מסיבה.. "אמא התנדבתי להכין עוגה למסיבה"...חחח (אתם מבינים? הוא התנדב surprise

ובכן אם כבר התנדבתי... נודבתי או התנודבתי.... מה זה משנה כבר?  את העוגה צריך להכין ולנסות גם לגוון מידי פעם בעוגות. אבל הייתה עוגה אחת שתמיד התקבלה באהבה ובתאבון רב אצל הילדים, וזו הייתה עוגת רסק תפוחי העץ!!  אישית מאוד שמחתי, כי זו העוגה הכי קלה שיכולה להיות מערבבים הכל בקערה אחת, מעבירים לתבנית ואופים. כלומר 10 דקות עבודה וזהו. (כולל הניקיון שאחרי). אני נהגתי להכפיל את הכמויות ולאפות אותה בתבנית מלבנית גדולה.(אפילו היתה לי תבנית מיוחדת אך ורק לעוגה הזאת) ולאחר האפיה הייתי חותכת לריבועים ומכניסה למנג'טים. לעניות דעתי זו צורת ההגשה הכי טובה לעוגה הזאת. אבל הפעם לקראת ראש השנה, החלטתי להכין אותה בתבנית סיליקון בצורת פרח. ולהלביש אותה קצת יותר חגיגי לכבוד השנה החדשה.

 

 

המצרכים:

  • 2 ביצים גדולות

  • 1/2 כוס שמן

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

  • 1/4 1 כוסות סוכר

  • 3 כוסות קמח

  • 450 גר' רסק תפוחי עץ - ללא סוכר

  • 1 א.אפיה

  • 1 כף קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של - 160 מעלות.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר, עם וו הגיטרה את הביצים, הסוכר,השמן רסק תפוחי העץ ומיץ התפוזים וערבבו לאיחוד.

  3. הוסיפו את הקמח,א.האפיה והקינמון והמשיכו לערבב עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.

  4. שמנו את תבנית האפיה ופזרו מעט סוכר חום מעורב עם כפית קינמון בתחתית התבנית.

  5. שיפכו את מסת העוגה אל תוך התבנית, והכניסו אל התנור לאפיה של כ- שעה ורבע.

 

הערה/הארה/המלצה

אני אמנם הכנתי את העוגה בתבנית פרח, אבל כמו שציינתי קודם לדעתי הכי מתאים לעוגה הזו זו תבנית מלבנית, חד פעמית. ולאחר האפיה לחתוך לקוביות אישיות בתוך מנג'טים מנייר צבעוניים.

או לתבנית עגולה 26 ס"מ

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת