55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת שוקולד, וניל ועוגיות אוריאו

במסגרת אתר fooedpage התוודעתי לבלוג מקסים שנקרא: המערוך המקפץ. שם מצאתי מתכון לעוגת שוקולד עם קצפת וניל ושברי עוגיות אוריאו, שמנקדות את קרם הוניל הסטנדרטי. 

אז באחר צהריים חופשי יחד עם בתי הקטנה, וידאנו שיש לנו את כל המצרכים בבית והתחלנו בהכנה:

המצרכים: 

50 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר (100 גרם)

150 גרם יוגורט בטעם טבעי 

1/4 כוס חלב (50 מ"ל)

1 ביצה בגודל L

3/4 כוס קמח (100 גרם)

3 וחצי כפות קקאו (35 גרם)

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

קרם הוניל:

1 וחצי כוסות חלב

מיכל שלם של שמנת מתוקה (במתכון המקוריף חצי מיכל)

1 חב` אינסטנט פודינג (80 גר`)

4 עוגיות אוריאו שבורות

לציפוי:

8 עוגיות אוריאו שבורות גס

אופן ההכנה:

משמנים תבנית בקוטר 26 סמ`, מחממים תנור לחום 170 מעלות.

מערבבים במיקסר עם מתקן הגיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצה וממשיכים בערבוב.

מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו.

מוסיפים לסירוגין: מחצית מכמות היוגורט,  מחצית מכמות הקמח והקקאו, החלב, יתרת היוגורט ותערובת הקמח. לא מרבים בערבוב. 

מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים בחום של 170 מעלות כ - 30 דקות. 

בינתיים, מקציפים את החלב, השמנת ואינסטנט הפודינג. סוגרים את המקסר ומוסחיפים את עוגיות האוריאו הקצוצות, ומערבבים במרית. 

לאחר שהעוגה הוצאה מהתנור, מקררים אותה מעט ושופכים את קרם הוניל מעל, מכניסים למקרר לחצי שעה.

כעבור חצי שעה, מפזרים את עוגיות האוריאו השבורות  ומכניסים שוב למקרר לארבע שעות לפחות. 

מגישים קר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת