33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

קינואה יקירתי

אומרים עליה שהיא יכולה לסלול דרך לבריאות הלב שלנו.

אומרים עליה שיש בה חומרים המגנים מפני סרטן שד וסרטנים הורמונליים נוספים ..

אומרים עליה כי יש ביכולתה להאט את ההתקדמות של טרשת עורקים ואת ההצטברות של הפלאק שמצר את כלי הדם (אם אוכלים שש מנות בשבוע)...

אומרים עליה שיש בה מינרלים וויטמינים שמסייעיים בהפחתת תדירות התקפי מיגרנה....

אומרים עליה כי (יחד עם דגנים נוספים), היא יכולה להפחית את הסיכון לאסתמה ביַלדות בכ-50%.....בקיצור הקינואה - אלופת החיסונים! :-)............

ועוד יותר בקיצור, הקסם בהתגלמותו!!!......כל זאת בזכות העובדה שלקינואה ערך תזונתי גבוהה. היא עשירה בחומצות אמינו ובחלבון. כמו כן עשירה בסיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום. כל אלא מחזקים את השימוש בה. יתרון נוסף, הקינואה לא מכילה גלוטן ולכן מתאימה מאד לחולי הצליאק ולאלה שיש להם בעיה עם מוצרי חיטה.

הקינואה החלה לככב במחוזותנו ועל שולחננו לפני שנים מועטות והצליחה לאסוף לה אוהדים רבים כמו גם מקלסים.

מקורה בהרי האינדים והאינקה הכירו והשתמשו בה כבר אלפי שנים. הם קראו לה מלכת הדגנים וטעו  - כי לא היא. הקינואה אינה דגן אלא שייכת למשפחת הירבוזים.

(מאוד מקווה שלא יתברר בהמשך הימים שגורלה יהיה כגורל החלב......).

 

ימ"ש סיפרה לי שהיא עושה קציצות מהקינואה. מיד נדלקתי והחלטתי לנסות.

עוד התברר כי כששוטפים קינואה היטב ומשקיעים מעט זמן בהשרייתה, נעלמים טעמי הלוואי המרירים.

היום, מצאתי זמן ובמזווה ובמקרר מצאתי גם את כל המצרכים הנחוצים. הפשלתי שרוולים, אספתי את השיער, דאגתי למוזיקת השראה ויצאתי למחול קציצת הקינואה המושלמת (או כמעט...).

"קינואה יקירתי!"

המצרכים:

במסננת שוטפים היטב את הגרגרים. ממלאים קערה גדולה במים קרים ונותנים למסננת לשבת בתוכה כעשר דקות. ניתן לשטוף ולחזור על תהליך ההשריה שוב. אחר כך מבשלים את הקינואה בנוזלים על אש נמוכה כ15 דקות - עד להתרככותם.

1 כוס קינואה שבושלה בציר ירקות (או במים).

1 קישוא מרוסק דק

1 גזר מרוסק דק

חופן פטרוזליה קצוצה.

2 ביצים

2 - 3 כפות  פירורי לחם יפנים - פנקו

50 ג' גבינת פטה (5%) אפשר כמובן מקבץ גבינות אהובות.

מלח פלפל

לערבב היטב.

קציצות קינואה

על תבנית להניח נייר אפיה. לרסס בשמן. בעזרת כף או כף גלידה, להניח מהתערובת במרווחים. להכניס לתנור שחומם (180), לאחר כ 15 דקות להפוך לעוד 10 - 15 דקות. כשמזהיב להוציא ולהגיש עם סלט ירקות גדול ואפשר גם סלט טונה.

קינואה - קציצות בתנור

ועתה אל...

 

שיק

בחירת העורכת:

בול המלצה

לבלוג/ר, רשומה קישור

מעניין ושווה הצצה

על הקורות בטרנסניסטריה בבלוג של ניקו

פעם אכתוב על כך בהרחבה.

שבוע נפלא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת