00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת קטיפה אדומה -גבינה שיש

המצרכים:

לעוגת הקטיפה האדומה:

1 כוס קמח

1/4 כוס אב' קקאו

3/4 כפית אב' אפייה

קורט מלח

100 גר' חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 2 ביצים (או 2 ביצים + 1 חלמון)

1/2 כוס ריוויון

1 כפית תמצית וניל

1 כפית צבע מאכל אדום ג'ל (זה לא הצבע הדליל של המים מהסופר)

1/4 כפית סודה לשתיה

1 כפית חומץ תפוחים

 

לעוגת הגבינה:

1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 5% או 9%

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

1 כף גדושה מאוד של קורנפלור

 

אופן ההכנה:

1. הכנת עוגת קטיפה אדומה:

    א. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר לתערובת אווירירית וקלה.

   ב. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, לאחר הוספת כל ביצה מקציפים היטב להטמעה לפני שמוסיפים את הבאה.

   ג. מערבבים יחד ומנפים קמח, אב' קקאו, אב' אפייה ומלח.

   ד. מוסיפים לסירוגין את הריווייון ואת תערובת היבשים של הקמח - פעם קצת מהריוויון ופעם קצת מתערובת היבשים וככה הלאה, ככה שלאחר כל הוספה זה מתערבב טוב   לאחידות.

   ה. מוסיפים את תמצית הוניל ואת צבע המאכל ומערבבים היטב לצביעה אחידה בבצק.

   ו. מערבבים את הסודה לשתייה עם חומץ התפוחים (נוצר קצף), מוסיפים לבלילת הצבק ומערבבים היטב לאחידות בלבד (ולא מערבבים יותר).

2. הכנת בלילת הגבינה:

    שמים כל חומרי עוגת הגבינה בקערה ומערבבים היטב.

3. יוצקים את עוגת הקטיפה האדומה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל מניחים תלוליות מתערובת הגבינה על גבי בלילת הקטיפה האדומה במרווחים ביניהם, דהיינו כף שם מהבלילה, במרווח כלשהו עוד כף מהבלילה.

    בעזרת קצה סכין או קיסם מערבבים קלות בין התערובות ליצירת דוגמת שיש (זהירות מערבוב שיהפוך את שתי הבלילות לבלילה אחת אחידה).

4. אופים כ-10-15 דק' בחום 175 מעלות עד שמתייצב ומזהיב מעט בשוליים.

    מצננים לחלוטין במקרר. מגישים קר.

 

עוד תמונה:

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת