00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהשמנמנה באהבה

כעכי/מקלות שומשום מלוחות

 

יש כל כך הרבה גרסאות לעוגיות המלוחות הללו ,אני אוהבת את הגירסא הזאת של העדה הסורית שהיתה נהוגה בבית אימי ז"ל שלמדה מסבתי ז"ל וכנראה שעשו אותם במשפחתי מימים ימימה , סבתי היתה נוהגת לפזר על הכעכע  תבלין בשם ינסון/מחלב שנתן לזה טעם של אניס , אני אישית מאוד אוהבת את הטעם האניסי של הכעכע אבל ילדיי לא כל-כך לכן אני לא שמה ...

הנה לפניכם המתכון לכעכי/מקלות שומשום מלוחים  ...להנאתכם !!!  devil

את העוגיות המלוחות הללו הכנתי כמקלות במטחנת בשר .ידנית ...

המצרכים ל כ- 30 מקלות

  •  1/2 ק"ג קמח
  • אבקת אפייה
  • 100 ג' חמאה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • כוס מים
  • 1 ביצה
  • מעט מים
  • שומשום לטבילה
  •  

אופן ההכנה :

 

  • מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חמאה, שמן, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק אחיד.
  • לוקחים כדור מהבצק ומכיניסים למטחנת הבשר עם חותכן לדוגמא הרצויה .
  • טורפים בצלחת ביצה ומים, ובצלחת שנייה מניחים שומשום.
  • טובלים את המקלות מצדם האחד בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ-30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהכעכים בצבע חום בהיר.

 

 

המטחנה

יש לי דף פייסבוק אשמח עם תפרגנו ב- לייק  https://www.facebook.com/measmanmna

מוגש באהבה רבה        מהשמנמנה ...בתאבון !!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

מפרגנים למתכונים שלי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא אדמה6 אלא אם צויין אחרת