66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קלצונה פיצה

קלצונה פיצה

בס"ד

 

הקלצונה מגיעה אלינו ישר מן המטבח האיטלקי.בעקבות אהבתי הגדולה למטבח האיטלקי החלטתי למלות אותה באחד מן המאכלים האהובים מאיטליה והוא הפיצה. כך שנוצרו לי שני מאכלים טעימים במתכון אחד, יאמייייייייייי

ממליצה לכם בחום להכין הם נחטפים בעודם חמים אבל טעימים מאוד גם כשקרים.

לערכים תזונתים כנסו ל-  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4084

**למתכון נוסף של קלצונה 

 

המצרכים לבצק (ל- 8 יח' גדולות שמתחלקות לחצי):

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

12 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

2-3 כוסות מים

 

המצרכים למלית:

קטשופ מתובל לפיצה של אוסם 

או 

רוטב לפיצה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

זיתים ירוקים

אורגנו 

**ניתן להוסיף כיד הדימיון למלית:תירס,ירקות וכו'.

 

המצרכים לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

 

אופן ההכנה:

- בקערת מיקסר להניח קמח,שמרים,שמן זית,סוכר ו- 2 כוסות מים ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד במידה וצריך יש להוסיף מים עד כדי תוספת של כוס אחת.

- להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד חמש דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לכסות בנילון נצמד ולהעמיד לתפיחה של שעה במקום חמים.

- לחלק את הבצק ל- 8 חלקים.

- לרדד כל חלק לעלה דק, למרוח קטשופ (או רוטב פיצה),גבינה,זיתים (או כל תוספת אחרת) ואורגנו.

- לסגור את החלק העליון של הבצק על החלק התחתון לקבלת מעטפת של בצק בצורה של חצי ירח, לסגור היטב בעזרת האצבעות את הקצה של הבצק.

- להעביר לתבנית מכוסה בניר אפיה.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום.

- להכניס לאפיה בחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהמאפה משחים.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת