00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות מעמול

 

אין מי שלא מכיר את עוגיות המעמול הותיקות והטובות, שסוד הכנתן וקישוטן עובר מדור לדור. לכל בית יש את המתכון הסודי והמיוחד שלו.  
פנים רבות לו למעמול, יש מתכונים עם קמח ומעט סולת, יש מתכונים עם הרבה סולת ומעט קמח. יש מתכונים עם מי ורדים ויש גם בלי. ועוד לרוב אופציות הכל לפי הטעם המשפחתי וכמובן בהתאם למתכון של סבתא.
אני זוכרת את המעמולים, ממלואים תמיד בממרח תמרים ולא בשום מלית אחרת, למרות שמאז הילדות שלי נפגשתי בכל כך הרבה מליות, שכבר התבלבלתי לגמרי. לצערי הרב במחברת המתכונים שנשארה לי מאמא ז"ל לא מצאתי מתכון למעמולים. לכן החלטתי להרכיב מתכון חדש בעצמי, אך להישאר נאמנה לזיכרון הילדות, ולהשאיר את המלית המוכרת של ממרח התמרים. אבל יחד עם זאת לשדרג אותו מעט, ולהוסיף לו גרידת לימון ופיסטוקים קצוצים שירעננו אותו ויקפיצו אותו בהמון אהבה להווה.

 

 

  

 

המצרכים:

  • 500 גר' קמח תופח

  • 3/4 כוס אבקת שקדים/ או סולת

  • 250 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

  • קורט מלח

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • 3/4 כוס מים

  • 1 כפית וניל

  • 1 כפית מי ורדים

 

המצרכים למלית:

  • 400 גר' ממרח תמרים

  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

  • 2 כפות מים

  • גרידת לימון מלימון אחד

 

ההכנה:

  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה. והפעילו את המיקסר במהירות נמוכה עד לאיחוד הבצק. (כ- 10 דקות)

  2. הוציאו את הבצק לושו אותו מעט בידיים, החזירו אל קערת המיקסר כסו בניילון נצמד והניחו אותו בצד למנוחה של שעה.

  3. חלקו את הבצק לכדורים קטנים של כ- 30-35 גר' ( לי יצאו 30 כדורים)

  4. קחו כל כדור בנפרד ובעזרת האצבע צרו שקע באמצע הכדור.

  5. מלאו את כדורי הבצק במלית, וסיגרו חזרה לכדורים שלמים.

  6. בעזרת צבטן מיוחד למעמולים קשטו את הכדורים.

  7. סדרו את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  8. הכניסו לתנור שחומם מראש ל 170 מע' למשך 20 דקות. (העוגיות נשארות בהירות)

  9. צננו את העוגיות היטב, ופזרו מעל אבקת סוכר.

 

הנה תהליך ההכנה בתמונה אחת :

 

 

♦♦♦♦  ♦♦♦♦   ♦♦♦♦   ♦♦♦♦   ♦♦♦♦   ♦♦♦♦   ♦♦♦♦

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת