33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

המון זמן שמתחשק לי להכין לנו פאי רועים. 

הבנות שלי מתות על זה, והחלטתי להכין פאי רועים מלב בקר טחון

יצא טעים !!

הכנתי כמות ממש גדולה, כי חלק מהבשר הלך גם לאגרול בשרי, אבל קחו בחשבון שמדובר בכמות ענקית ;)

1 ק"ג בשר עגל טחון 

1 ק"ג לב עגל טחון 

4 גזרים ענקיים

4 בצלים חתוכים לטבעות

6 שיני שום קצוצות

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

4 כפות רוטב ווסטרשייר

כוס וחצי מים

חופן עלי דפנה, כף פפריקה אדומה, מלח גס

- - - - - - - - -

10 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד רכות (כ-40 דקות) 

מתחילים בבישול תפוחי האדמה. אחרי שמוכן, מסננים ומועכים לפירה. 

בסיר גדול, מטגנים בשמן קוקוס, בצל, שום וגזר. אחרי כמה דקות מוסיפים את הבשר, ומתחילים לפורר אותו בתוך הסיר. מבשלים קצת עד שמאפיר. מוסיפים את כל השאר ומבשלים במשך שעה על אש גבוהה, תוך ערבוב כל 10 דקות לערך. 

בינתיים מכינים את הפירה אחרי שתפוחי האדמה בושלו. מועכים היטב, לוקחים תבנית פיירקס גדולה ושמים בפנים את תבשיל הבשר אחרי שסיימנו לבשל. מעליו מניחים את הפירה בזהירות שלא ישקע, בשכבה די עבה ומשטחים עם מרית. יוצרים פסים בעזרת מזלג, וממליחים עם מלח גס ומעט פלפל שחור מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני למשך 40 דקות עד שמשחים מלמעלה. 

        

עוד הכנתי היום תבשיל שעועית ירוקה חביב 

חצי שקית שעועית ירוקה חצויה

2 בצלים קטנים קצוצים

3 שיני שום כתושות

3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 גזר קצוץ

2 כפות סילאן

1/2 כוס מים

מלח גס, מעט כמון

מבשלים בסיר עם מעט שמן זית את הבצלים, השום והגזר. מוסיפים את העגבניות והשעועית ומבשלים עד שהכל מתערבב היטב. מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים באש קטנה למשך חצי שעה. 

    

תהיה גם טחינה ביתית, ובקבוק מים עם נענע לשתיה. 

שבת שלום !



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת