00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת טריקולד פרחונית

את עוגת הטריקולד הזו הכנתי הפעם לכבוד יום ההולדת של איה. אמא של איה שהיא גיסתי היקרה, פנתה אלי בבקשה שאייעץ לה, היכן הכי כדאי לקנות עוגת יום הולדת? כאילו דא.... לקנות? הגעת אל המקום הנכון, אמרתי לה. אני אכין לך עוגה ואעשה את זה עם המון אהבה. (כך גם סגרתי לעצמי כמה פינות...  אעשה את המעשה הטוב השבועי שלי,  ארוויח פוסט חדש לבלוג והכי חשוב - אהנה מכל שלב ושלב בדרך surprise )

תחילה שאלתי אותה, איזה עוגה היא רוצה? עוגת שוקולד? עוגת גבינה? או אולי עוגת פרי?  והיא (גיסתי היקרה) רק השיבה: מה שתכיני יהיה טוב, אני נותנת לך יד חופשית להחליט לבד. (כמה שאני אהבתי את התשובה הזו...חחח).
וכך לאחר מחשבה קצרה ועצה קטנה, מהחצי שלי, נפלה ההחלטה - להכין עוגת טריקולד מושחתת מקושטת בפרחי קרם שמנת, כיאה למסיבת יום הולדת שמכבדת את עצמה! 

 

 

 

רגע לפני שמתחילים, לפני שאתם בורחים, אמנם יש כאן הרבה שלבים והעוגה נראית מסובכת. אבל האמת שהשלבים אינם מסובכים כל כך, ואם אתם רוצים להפתיע, כדאי קצת להשקיע!!

 

 

המצרכים: (מתאים לתבנית קפיצית עגולה מס' 24)

שכבת הבסיס:

  • 4 חלבונים (בטמפ` החדר)

  • 1/2 כוס סוכר לבן

  • 1 כוס קוקוס

ההכנה:

  1. הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

  2. הוסיפו את הקוקוס וערבבו ידנית, בתנועות קיפול, עד להטמעת הקוקוס במסה.

  3. אופים בחום של 170 מע` כ 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עדין. 

  4. הוציאו מהתנור והשאירו לצינון מלא בטמפרטורת החדר.

שכבת שוקולד לבן ונוגט

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 150 גר` שוקולד לבן

  • 2 כפות אבקת נוגט ( אם אתם לא מוצאים אפשר גם לוותר, אבל שווה להתאמץ ולחפש בחנויות מתמחות)

ההכנה: 

  1. הקציפו את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה

  2. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי. (קלחת מים רותחים ומעליה קערה יבשה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של כ- 20-30 שניות כל פעם.

  3. הוסיפו אל השוקולד המומס את אבקת הנוגט וערבבו היטב.

  4. צננו מעט את השוקולד המומס, הוסיפו אל הקצפת וערבבו היטב.

שכבת שוקולד חלב:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 150 גר` שוקולד חלב 

ההכנה: 

  1. הקציפו את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה

  2. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי. (קלחת מים רותחים ומעליה קערה יבשה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של כ- 20-30 שניות כל פעם.

  3. צננו מעט את השוקולד המומס, הוסיפו אל הקצפת וערבבו היטב.

גנאש שוקולד:

  • 100 מל' שמנת מתוקה
  • 100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 25 גר' חמאה רכה

ההכנה:

  1. הביאו את השמנת המתוקה לסף רתיחה, בסיר קטן וחסין אש.
  2. הורידו מהאש, ושיפכו את השמנת הרתוחה מעל השוקולד, הוסיפו את החמאה הרכה וערבבו היטב להמסה מלאה של השוקולד והחמאה.

 

קרם לקישוט:

  • 150 מל' שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס חלב
  • 2 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם החלב ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
  2. הכניסו את הקצפת לשקית זילוף חד פעמית, עם צנטר פרח. ושימרו בינתיים במקרר.

 

 

הרכבת העוגה:

  1. קחו את תחתית מרנג הקוקוס שהתקררה, ובעזרת סכין חדה הפרידו אותה מעט מהתבנית. (לא להוציא מהתבנית אלא רק להפריד שלא יהיה דבוק לדפנות)
  2. אם יש לכם שקף לעוגות, פירסו אותו צמוד אל דפנות התבנית.          ( כך נראה השקף)   
  3. מעל שכבת מרנג הקוקוס שיפכו את מוס השוקולד הלבן והנוגט. ובעזרת מרית או סכין ישרו מעט. הכניסו לייצוב בהקפאה לכ-5-10 דקות.
  4. לאחר ההקפאה הקצרה (שנעשית כדי לעזור לנו לשמור על מראה שכבות יפה לעוגה) הוסיפו מעל את שכבת מוס השוקולד חלב, ישרו יפה, והכניסו שוב להקפאה קצרה.
  5. מעל שיפכו את גנאש השוקולד, וודאו שהוא מכסה את כל שטח פני העוגה, והכניסו שוב להקפאה קצרה.
  6. כעת לאחר שהגנאש התייצב, קשטו יפה את העוגה, בעזרת הקרם שהכנתם מראש בשקית הזילוף. (ניתן להוסיף גם מעט סוכריות צבעוניות)
  7. את העוגה ניתן לשמור במקרר או בהקפאה עם מועד ההגשה יותר רחוק. וכשעתיים לפני מועד ההגשה להוציא מההקפאה, להוציא מהתבנית ולהסיר את השקף.

 

 

 

הערות/הארות

  • ניתן לותר על שלב קישוט העוגה בקרם ולסיים בשכבת גנאש השוקולד.
  • כדאי להקפיד על הוראות ההכנה ולהכניס את העוגה, לפני הוספת שכבה חדשה, למקפיא. כך תקבלו הפרדה יפה בין השכבות.
  • את שכבת השוקולד חלב ניתן להחליף גם בשוקולד מריר, אבל אז מומלץ להחליף את סדר השכבות. להתחיל בשכבת השוקולד המריר, מעליה שכבת השוקולד הלבן ולסיים בגנאש.
  • לצורך שחרור העוגה לאחר ההקפאה, אם לא השתמשתם בשקף. מומלץ לחמם מעט את דפנות התבנית בברנר ביתי (למי שיש) או להדק סביב דפנות התבנית (מבחוץ כמובן) מגבת שהרטבתם במים חמים וסחטתם. או להשאיר במקרר כשעתיים ורק אז להוציא.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת