00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

לחמא בעג'ין

סבתא שלי, ספתי פוריה, שחייתי אצלה 6 שנים, היא זו שהכניסה לי את האהבה למטבח. יש לה ידיי קסם, כל דבר שהיא מכינה, יוצא מעדן מלכים.

אני הצבתי לי למטרה לאסוף את כל המתכונים של סבתולה, ואני מתחילה במתכון הזה- לחמא בעג'ין.

לחמא בעג'ין, פירושו בשר בלחם. בשבילנו, זה ה-פינוק. אתם לא תאמינו איך הם נחטפים ישר ישר מהתנור.

בואו נתחיל בחגיגה:

 

מרכיבים:

לבצק:

קילו קמח

1 שקית שמרית (50 ג')

2.5 כוסות מים

כף מלח

2 כפיות סוכר

6 כפות שמן

לבשר:

קילו בשר טחון

2 בצלים

2 עגבניות

רימון (לא חובה- מוסיף המון!)

רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

מעט צ'ילי גרוס

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים לקערה, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, מעט רטוב.

אם צריך, מוסיפים מים בהתאם. מכסים במגבת ומניחים להתפחה.

2. מכינים את הבשר: בקערה שמים בשר טחון, 2 בצלים קצוצים, 2 עגבניות קטנות חתוכות לקוביות קטנות,

1-1/5 כוסות גרגירי רימון, מעט רכז רימונים, מלח פלפל, ומעט צ'ילי גרוס. מעבדים היטב.

3. קורצים מהבצק עיגולים בינוניים

4. מורחים את תבנית האפייה בשמן, פותחים כל עיגול של בצק על המשטח (עובי של ס''מ בערך),

מעל שמים בנדיבות מהבשר.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דק', עד להזהבה.

 

שמים את כל מרכיבי הבשר בקערה:

מכינים את הבצק:

פותחים את הבצק על תבנית משומנת:

מניחים את הבשר על הבצק:

בתיאבון :-)

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת