00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פריקסה יאמי יאמי

 

 

המצרכים :

1 קג' קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות שמן

1 כף שטוחה מלח

1 כף סוכר

2 כוסות מים פושרים או  2.5 כוסות

שמן לטיגון עמוק ( כמעט חצי בקבוק ) **תלוי בגודל סיר הטיגון

 

 

אופן ההכנת הבצק לפריקסה:

במיקסר עם וו לישה  :

מערבבים את הקמח, השמרים, השמן , מלח , סוכר והמלח , ומוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים פושרים,

הבצק צריך להיות מעט דביק וזה בסדר, עם מעט שמן על כפות היידים, לשטח את הבצק,

להתפיח במקום חמים כשעה - הבצק יכפיל את ניפחו .

 

לאחר ההתפחה:

מסדרים בתבנית גדולה לחמניות קטנות כ- 20 או 22 לחמניות ומניחים בצד לתפוח עוד 1/2 שעה בדיוק.

 

אחרי החצי שעה :

מטגנים בשמן שחומם מראש אש גבוהה בנונית בזהירות מניחים את הלחמניות מטגנים משתי הצדדים,

כדאי על אש בנונית על מנת שלא ישאר בצק בתוך הלחמניות עד שהם משחימות משתי הצדדים.

בודקים בעזרת קיסם שאין בצק ומוציאים, גם עם נראה שזה מעט קשה לא לדאוג.

מניחים בצלחת עם נייר סופג את הלחמניות עוטפים במגבת בכל זמן הטיגון , והפלא ופלא הלחמניות רכות וטעימות.

במידה ולא אכלתם באותו יום אפשר להקפיא ולהפשיר במיקרו באופצייה הפשרה.

 

 

למילוי הפריקסה:

4 תפוחי אדמה בנוניים - חתוכים לקוביות

4 בצים

2 מלפפונים חמוצים

חריף למריחה

2 קופסאות טונה בשמן

לימון מוחמץ

 

כל לחמנייה ממלאים כל אחד לפי טעמו האישי.

 

בתאבון

ערך קלורי למנה :  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4112

 

 

השלבים ההכנה המצולמים :

 

  1. הכנת לחמניות מבצק התפחה שנייה

 

2. טיגון הלחמניות

3. הכנת התוספות

4. הכנת הלחמניה עם המילוי

 

ב ת א ב ו ן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת