00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי גבינה וחמאת בוטנים

 

 

החודש במסגרת פעילות בלוגרים עם אתר מנטקה,  קיבלנו  אתגר חדש - לאפות משהו עם חומר הגלם ...(דמיינו קולות תופים) ..טדדם.... בוטנים!!
אז עם כל הכבוד לחומר הגלם החודשי הזה, (ולתרועות התופים) אני חייבת לציין שאני לא ממש חובבת מושבעת שלו. אלא אם כן הוא מוגש לי יחד עם צלחת הפיצוחים. אבל לא כממרח  וגם לא ממש אוהבת שמכניסים לי אותו לסלטים, רטבים ועוגות שונות. אבל מה לעשות אתגר הוא אתגר. והרגשתי שאני חייבת לעצמי את הניסיון והחוויה ואולי אפילו אזכה בחוויה מתכנת.
בימים הראשונים חשבתי להכין את העוגיות שזכרתי מבית סבתא (מהצד המרוקאי שלי) הן היו מאוד חמודות קטנות ומתוקות אבל הלכתי לאיבוד בחיפושים אחר בוטנים קלויים וגרוסים.  ומאחר ומעולם לא התנסתי בטחינת בוטנים בבית, החלטתי לוותר. כאן כבר כמעט ויתרתי על כל החוויה כולה. אבל שוב חשבתי לעצמי ... הרי זו כל החכמה להכין משהו למרות הקשיים!  ובמסע בין מדפי הסופר במעבר של הממרחים מצאתי את חמאת הבוטנים. והחלטתי שלמרות שאני כאמור, לא חובבת הממרח הרי יש רבים שכן אוהבים (ראו את האמריקאים שאצלם זו בכלל התמכרות קשה), אני אמשיך באתגר ואחפש אופציה אחרת שתשביע את רצוני. בשלה זה כבר היו לי  כמה אופציות בראש, הראשונה היתה עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים, השניה היתה לקאפקייקס במילוי קרם חמאת בוטנים. ואז הגיעה אלי בהברקה של רגע, האופציה השלישית. והחלטתי להכין פאי אלגנטי במילוי קרם גבינה לבנה וחמאת בוטנים. שיחוק אמיתי תאמינו לי. הגבינה מעדנת מעט את טעמו של ממרח חמאת הבוטנים והשילוב יצא מושלם!! כל כך התרגשתי מהתוצאה שבאותו היום כבר הוזמנו חברים אלינו הביתה לטעימות ומתן חוות דעת מומחים...wink

ובעניין האתגר, אפילו עמדתי בו בכבוד כי לא רק שהכנתי פאי טעים אלא גם נשאר לי מוס גבינה וחמאת בוטנים לקינוח אישי בכוס אלגנטית!

 

    

 

 

קלתית הבצק (מתאים לתבנית פאי מתפרקת מס' 22)

  • 150 גר' קמח

  • 100 גר' אבקת שקדים 

  • 100גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 100 גר' אבקת סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 חלמונים

 

ההכנה:

  1.  מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד קצת עד שהבצק מתגבש.

  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים כך שיהיה גדול במעט מהתבנית.

  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים היטב בדפנות וחותכים בעזרת סכין חדה את השאריות.

  6. מכסים בנייר אפיה ומניחים מעל גרגרי חומוס שלמים (לא מבושלים) כמשקולת ומכניסים למקפיא לכ- 15 דקות.

  7. מחממים את תנור האפיה ל- 180 מע`.

  8. אופים בהתחלה כ- 15-20 דקות עם הכיסוי. לאחר מכן מורידים את נייר האפיה והחומוס וממשיכים לאפות עוד 10 דק` עד שהבצק מזהיב מעט.

  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. 

 

המילוי: קרם גבינה וחמאת בוטנים

  • 250 מל' (1 מיכל) שמנת מתוקה

  • 500 גר' גבינה לבנה 

  • 300 גר' חמאת בוטנים

  • 1 כוס אבקת סוכר

 

ההכנה:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצף יציב. (הכניסו בינתיים למקרר)

  2. ערבבו בקערה נפרדת את כל יתר החומרים עד לאיחוד. (אפשר להיעזר במיקסר ידני ) 

  3. אחדו את הקצף ומסת הגבינה וחמאת הבוטנים יחדיו בתנועות קיפול עד לאיחודם המלא.

 

 

הרכבת הפאי:

  1. הוציאו את קלתית הפאי לאחר שהתקררה, והניחו בצלחת הגשה.

  2. מלאו את הקלתית ב2/3 מכמות קרם הגבינה וחמאת הבוטנים.

  3. את יתרת הקרם הכניסו לשקית זילוף חד פעמית וקשטו מעט את הפאי.

 


 

ואם גם לכם נשאר קרם, כמו שקרה אצלי, הנה רעיון נחמד לקינוח נוסף שהכנתי....

פשוט מלאו כוס יין יפה בשארית הקרם קשטו במעט סירופ שוקולד, והנה לכם קינוח רומנטי לערב של פינוק!

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת