55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלות מהודרות

חלות מהודרות

בס"ד

 

הכנתי לשבת חלות נפלאות לפי מתכון של ארז קומרובסקי.המתכון שלו מופיע מאחורי האריזה של קמח החלה של שטיבל-סוגת. הכנתי כבר הרבה מתכוני חלות אבל המתכון הזה פשוט הפתיע אותנו מחדש. הוא קיבל דירוג מאוד גבוה אצלנו במשפחה.

הבאתי לכם את המתכון שלו עם שינוים שלי.

מקווה שתהנו גם אתם ממנו ממליצה בחום להכין אותו

המצרכים ל- 2 חלות:

1 ק"ג קמח חלה (שטיבל)

1/2 כוס סוכר חום דמררה

1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

1/4 2- 1/2 2 כוסות מים

1 ביצה טרופה מהולה במעט שמן

שומשום/פרג/קצח

 

אופן ההכנה:

- בקערת מיקסר להניח את הקמח,סוכר,שמרים,ביצים,שמן ומים ולהתחיל ללוש עד שהבצק מתאחד.

 - להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כחמש דקות עד שמתקבל בצק רך,גמיש ושאינו נדבק.

- לשמן קערה ולהניח בה את הבצק.לכסות בנילון נצמד.

- להניח לתפיחה במקום חמים שעה עד להכפלת הנפח.

- לחלק את הבצק ל-6 חלקים.

- ליצור רצועה ארוכה מכל חלק.

- מכל 3 רצועות לקלוע צמה.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום/פרג/קצח.

- להניח לתפיחה של שעה נוספת או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- להכניס לאפיה של 20-25 דקות עד שהחלות מזהיבות.

**אני נוהגת לכסות את החלות בניר אפיה ומגבת איך שהן יוצאות מהתנור זה שומר על הרכות שלהן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת