00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

מגולגלות

העוגיות האהובות עליי, הן הרולדות שממולאות בממרחים שונים, או "המגולגלות", כפי שנקראות בפי העם.

הן קלות להכנה, הבצק שאני משתמשת בו מאוד פשוט- בצק שק"ם, המילוי- כיד הדמיון, והטעם...

אתם לא באמת מצפים שאני אספר לכם, נכון? תכינו ותיווכחו!

די לבלבל בביצים, הנה המתכון:

מרכיבים:

לבצק:

בצק שק``ם-

1 שמנת חמוצה/ אשל

350 ג` קמח תופח

1 מרגרינה/ חמאה

מי מכם הרוצים את העוגיות פרוויות, מאושרות ע``י הרבנית ממן- במקום שמנת, מיץ תפוזים יכול להוות תחליף מצויין.

למלית:

-שוקולד

-ריבה ואגוזים

-ריבה בלי אגוזים

-תמרים ואגוזים

-קוקוס

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק, כמה שפחות יותר טוב.

2.שמים את הבצק בשקית ניילון, ומכניסים שעה למקרר.

3. מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים.

4. מרדדים כל חתיכה על משטח מקומח.

5. מורחים את המילוי הרצוי (אני שמתי אחת עם שוקולד, אחת עם ריבה ואגוזים, אחת עם תמרים ואגוזים)

6. מפזרים מעט קוקוס מעל הממרח.

7. מגלגלים את הבצק, סוגרים את קצותיו. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כאשר התפר כלפי מטה.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, לכ-40 דק`.

9. מוציאים את המגולגלות, עם הריח המשגע יש לציין, מניחים להן להתקרר.

10. מפדרים באפקת סוכר, חותכים לעוגיות בעובי 2-3 ס``מ.

 

בתיאבון :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת