44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מאסטרשוק - שוק הכרמל,כרם התימנים ,יקב 1848 ומסעדת הטרקלין

אחרי שביקרנו במחנה יהודה בירושלים, הגיע תורו של שוק הכרמל  התל אביבי  וסמטאות כרם התימנים.

נורית גורן פצצת אנרגיה שמתגוררת בדירה בשוק, גדלה בבית יקי , עם סבתא קצבית טבעי שתירש את אהבת הבישול, ואכן נורית לא מפסיקה לבשל.. , נורית מבשלת בהתנדבות בבית השאנטי ועיניה מוארות כשהיא מזכירה אותם. היא בכלל אשת חינוך שקמה יום אחד והחליטה די, עכשיו נורית עושה מה שטוב וכיף לה ..(הלוואי עליי), ואם זכיתם תוכלו לשוטט בין סמטאות כרם התימנים ושבילי השוק השוקקים עם נורית.

נורית חברה לסומלייה יוסי בן אודיס וליקב 1848 ויחד הם השיקו קונספט סיור בשוק שמסתיים במסעדת הטרקלין ועצירות יין של יקב 1848.

טוב חברים, עגלה יש? מים יש? (חובה) מתחילים..

מסטרשוק -זה ממש על שם נורית שנוהגת לערוך קניות מידי יום בשוק..והסיור המיוחד הזה נקרא איך לא "מסטרשוק סיורי קולינריא ויין בשוק הכרמל" משיקים כוס יין של יקב 1848 לסיור מוצלח ומתחילים.. 

נורית יודעת בדיוק איפה לקנות תבלינים מיוחדים, תה קר ומרענן מחליטות נהדרות - כמה שזה היה טעים ביום שישי חם ומהביל.

בעצירה אחרת תלגמו ערק עם גת בכוסיות קטנות מהעגלה של נורית (הבחורה מאורגנת אין מה לאמר..)

שימו לב מימין שער ישן נושן בכרם התימנים - שער שוק הירקות הישן שמאוד מקווים שלא יהרס וישמר.

ממש מול חנות הקפה של כהן, כהן הפנסיונר הזמיר- בזמן שתלגמו קפה שחור מצויין- תוכלו לשמוע את כהן מסלסל בקול ערב- מברצלונה של ג`ו עמר, ועד  i did it my way  של פרנק סינטרה.מפתיע ומרגש.

תבלינים רבותיי , טחינה מיוחדת מהר גריזים, רופא התה של השוק עם חליטות מרעננות .

מי רוצה לטעום?..

שמן זית בטעמים שלא טעמתם מימיכם- נורית תוציא פיתות מהעגלה ואתם תתטבלו בשמנים מיוחדים וגם תקבלו הסבר- התחנה הזו הייתה ממש טעימה לי.. 

רחת לוקום בצבעים, מלחים ב 4 טעמים וגם הסברים על הפקת המלח. חלבה, חומוס, מי רוצה יין? וממשיכים

מה זה? איזה מלון בוטיק מדהים ,כאן ממש בכרם התימנים -שמעתי שארוחות הבוקר כאן הם שם דבר- כל פריט כאן נבחר בקפידה והמקום קסום ומזמין.


מכאן ממשיכם למסעדת הטרקלין לארוחה בת 10 מנות בשיתוף עם יקב 1848 - קריר ונעים פה, המקום מעוצב בטוב טעם ,שיקי, בוהמייני, מה שתרצו, מרגישים בבית, גם נורית מרגישה ככה, היא נגשת למטבח ומוציאה לנו מטעמים - יש סיום יפה יותר לסיור בשוק?

אפשר להתרשם, הקונספט של מאסטרשוק  -הנה כאן על הקיר.

1848 - יקב עם שם שקל לזכור- כדאי שתזכרו את הטעם..

ירקות, סלט שורש ומיני מנות מיוחדות

זהירות אבן חמה..קחו לכם נתח בשר עם המזלג והניחו על האבן החמה, כן יוצא עשן בישול ..תהנו!

קינוחים מצויינים  ומרעננים

אם פספסתי משהו..

מסטרשוק נורית גורן מסטרשוק נורית גורן לכל חובב שווקים יש את המקומות מסתור שרק הוא/ היא מכירים – וכך גם בשוק הכרמל. בשוק ישנם עשרות מקומות מיוחדים המסתתרים ברחובות המתפצלים מהשוק אל כרם התימנים ואוצרים בתוכם סיפורים מיוחדים ואנשים יחודיים. הסיורים יערכו מדי יום שלישי ושישי בין השעות 12.00-16.00 ויכללו: סיור בדוכני השוק וטעימות מדוכנים שונים של תבלינים, פירות, ירקות, שמני זית, יינות, פיצוחים, קפה, מיץ גת, היכרות עם הבסטיונרים הצבעוניים, היכרויות עם "מלך החומוס", "מלך המרקים" , ועוד

עוד פרטים ממש כאן

השקתם כוסות לחיים, וקינחתם ביין בארוחה בטרקלין- לא תרצו להכיר? 1848..

אודות יקב 1848

בשנת  1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, יצחק גלינא-שור פתח את היקב הראשון בארץ ישראל, במרתף הצמוד לכותל המערבי בירושלים. יינות היקב האיכותיים זכו למוניטין בקרב הקהילה היהודית של אותה תקופה, ונמכרו מבית לבית. בעת מאורעות התורכים, נאלצה משפחת שור לנטוש את היקב אשר בעיר העתיקה ולהקימו מחדש מעל לבריכת אגירת מים בבית ישראל שבירושלים החדשה.

במהלך שמונה דורות מאז מיסודו, יקב 1848 המשיך לצמוח ולזכות בהכרה באיכות יינותיו, עבר מספר משכנים, אך שמר על מסורת ייצור יין כדרך חיים. יקב 1848 הוא חלוץ תעשיית היין הישראלית בהבגרת יינות בחבית, הראשון להקמת קו מילוי בקבוקי יין והמוביל את הענף במיתוג יינות איכות כמוצר סופר פרימיום.

כיום, היקב משלב את הידע והניסיון שצבר במשך השנים יחד עם טכנולוגיות ייצור מן המתקדמות בעולם. צוות מקצועי של ייננים בינלאומיים, אגרונומים וכורמים מובילים את יקב 1848 למצויינות תוך חזון להתפתח כאחד מיקבי העלית האיכותיים באזור.

אתר היקב

אתר הפייסבוק של יקב 1848 

כמה עולה? 250 לסיור כולל ארוחה בטרקלין

לא כשר

נערך בימי שישי

למה? כיף, שונה, מיוחד , מעשיר, וטעים!!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,222
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת