00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כן, לא, למה לא?

הלביבה והעדשה

אל תתנו לכותרת להטעות או לבלבל אותכם. זה אולי נשמע כמו שם של אגדה או מעשייה, אבל זה לא! למרות שלא פעם כשאני עומדת במטבח אני מרגישה כמו לכלוכית ומפנטזת על הדלעת שתבוא לגאול אותי מהג`יפה ותקח אותי לאיזה נשף נוצץ. רק שברוב המקרים אני מתעסקת ברגישות מוגזמת בכל גרגר אפונה או עדשה שמונעים ממני מנוחה. כמו אותה נסיכה עדינה שכל גרגר קטן הציק לה ולא איפשר את שנתה המתוקה...  

 

                                              

 הכותרת היא בסה"כ שם שנתתי למנה שאני אישית מאוד אוהבת. רגע...אל תתפלאו. הגעתם לבלוג הנכון. ואם אתם שואלים את עצמכם, היהפוך הבלוג את חברבורותיו והגיגיו?? או במילים אחרות, למה חרגתי פתאום ממנהגי? אז הענין הוא כזה שאיכשהו הרגשתי שעשיתי לעצמי עוול ויכול להיות שהגזמתי קצת בכל התיאורים, שאני לא בשלנית...ולא מאלה שאוהבות את המטבח....וכו`..וכו`..

 אז כדי שלא תחשבו שאני עצלנית ופרימדונה כזו...ומה שאני עושה כל היום זה רק להרהר ולברבר...חשבתי שהגיע הזמן לתקן את זה. גם אצלי במטבח תוכלו למצוא סיר של תבשיל מהביל על הגז, המפזר ניחוח בכל הבית ומשביע את יושביו. זה לא אומר שאני הולכת מהיום "להפציץ" אתכם כאן בכל מיני מתכונים, רק לגוון ולאזן עם נושאים שיכולים להוסיף קצת טעם וריח...בכל אופן, אל תצפו לנפלאות ובטח לא למנות מיוחדות. מי שנכנס למטבח והוא לא יצירתי עם נפש של אומן...לעולם יבשל רק כדי לא להישאר רעב...כמוני למשל...(אופס...אני מקלקלת לעצמי שוב)...

 

                                            

אני חייבת להודות שמאוד התלבטתי איך לקרוא למנה הזו. נורא בא לי שם פלצני כזה...כמו...לביבת ירק על מצע של עדשים ירוקות ובטטה. תודו שזה נשמע הרבה יותר גורמה ומגרה...אבל אני לא טיפוס של שופוני ולא מחפשת לעשות רושם על אף אחד. אז למה בכל זאת בחרתי דווקא את המנה הזו? כי זו אחת מהארוחות שאני אוהבת להכין כשלא בא לי להשקיע במשהו כבד או בשרי. או כשהילדים נכנסים רעבים ואני צריכה למצוא פתרונות קלים ומהירים, ושזה לא יהיה בצורת חביתות, שקשוקות או שאר מיני ביצים, שאת זה אני משאירה כאלטרנטיבה אחרונה רק כשאני חוזרת מהעבודה מותשת וסחוטה. המנה הזו עונה על הצורך הזה. אז נכון שאומרים שטיגון הוא פחות בריא, ונכון שקיימת האפשרות לאפות בתנור, אבל כשהבטן מציקה ואין הרבה זמן לחכות עד שהתנור יתחמם ואחר כך עוד לחכות עד שמה שבפנים יהיה מוכן...אפשר פשוט לזרוק לביבת ירק למחבת. פה אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולנפץ לכם גם מיתוס קטן. לא חייבים לשפוך טונה של שמן. הפטנט שלי הוא פשוט להכין אותה במחבת פסים עם ריסוס קל מתרסיס השמן (עדיף שמן זית כמובן..) שקיים בכל סופר היום, ואוכלים לביבה שלא חייבת להיות עתירה בקלוריות וספוגה בהמון שומן. אבל בעיקר היא עדינה וקלה לאכילה..(והנחתום גם מעידה שביס אחד בשבילה גורם לה לשקוע בבת אחת בנוסטלגיה ,למרות שהלאטקס שאמא שלה היתה עושה, הן היו רק מתפוחי אדמה). עכשיו למה השידוך עם עדשים? בראש וראשונה כי השילוב של שניהם פשוט מעולה ומתמזג יפה בפה וביחד זו מנה נפלאה ומזינה. זו ארוחה שיכולה להתאים גם לצמחונים, או סתם למי שהוא לא קרניבור ורוצה להרגיש שהוא אוכל משהו משביע וחם. כידוע מעבר לתחושת השובע שהעדשים מעניקים, ויהיה מיותר להכביר במילים, שהם עשירים בערכים תזונתיים, של ויטמינים, חלבון, ברזל, סידן וגם מסייעים להורדת כולסטרול ולפעילות הלב. אז מה צריך יותר מזה? ברור שאת כל אחד מהמתכונים ניתן גם לשלב עם ארוחות אחרות. אני למשל, מוסיפה את תבשיל העדשים כתוספת לפילה מושט בתנור ואת הלביבת ירק שהיא פרווה, אני מוסיפה אפילו לארוחה חלבית קלה, שיהיה מעניין בצלחת ולא תיראה דלה...

ת`אמת? כילדה לא רק שלא אהבתי עדשים, גם לא הכרתי אותם. אצלנו בבית ועד כמה שידוע לי גם בבתים אשכנזים אחרים , אין כמעט שימוש בקטניות, חוץ משעועית, שגם אותה "תוקעים" בכל תבשיל אפשרי כמעט. אם זה במרק שעועית או עגבניות, כתוספת לעוף או בשר ובחמין כמובן (הלא הוא הצ`ולנט הידוע). כך שהכרתי אותם רק אחרי שהתחתנתי עם מרוקאי...שכידוע לכם אצל העדה הזו יש מטבח עשיר בשפע של תבשילים עם קטניות מכל הסוגים והאפשרויות. היום יש כבר מודעות גבוהה לצריכת אוכל בריאותי ומזין והעדשים מככבים כמעט בכל מטבח. לגבי המצרכים שצריך כדי להכין את המנה הזו אין בעיה. המתכונים מורכבים ממצרכים שיש בכל בית. אני בטוחה שיש בכל מקרר תפוח אדמה, גזר ובצל, כך שלהכנת הלביבה אתם מסודרים. אני גם משוכנעת ששקית עדשים יהיה אפשרי למצוא בכל מזווה....רק מקווה שתמצאו אותה בלי תולעים...את תבשיל העדשים אני מכינה עם עדשים ירוקות, אבל אולי אפשר גם עם כתומות או שחורות, לא ניסיתי. מי שרוצה מוזמן לנסות ולשתף אותי.
אה...עוד נקודה חשובה. את המתכון המקורי לתבשיל העדשים נתנה לי חברה מהעבודה. אבל להבדיל מאנשים שמשדרגים מתכונים, אצלי זה בדיוק הפוך. אני מצמצמת חומרים....כדי לקצר לי את השלבים....אבל אל תדאגו. הוא נהדר וטעים גם כמו שזה. מקווה שהיא לא תכעס ששיבשתי לה את היצירה...

טוב, יאללה, די עם הפקה פקה שלי...גם ככה צ`יק צ`אק מסיימים...

לביבת ירק
4 תפוחי אדמה
1 גזר
1 בצל
פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1/4 כוס קמח
כפית מלח ורבע כפית פלפל
מגרדים את תפוחי האדמה והגזר בפומפיה וסוחטים. מוסיפים בצל ופטרוזיליה קצוצים ואת שאר החומרים. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים.

                                          

תבשיל עדשים ובטטה
כוס עדשים ירוקות שהושרו במים
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
בצל גדול קצוץ
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבטטה והעדשים, מוסיפים כוס מים, מלח, פלפל וכפית כמון ומבשלים במכסה סגור עד שהמים מתאדים.

                                  

אז זהו. תודו שלא צריך יום לימודים ארוך בשביל זה, מקווה שיהיה לכם טעים ואם יהיה ביקוש, אביא בהמשך עוד אופציות לארוחות קלות ומהירות.

שיהיה בתיאבון!

*תסלחו לי על איכות התמונות, עדיין לא צברתי נסיון בצילום מתכונים או מנות....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Avivamar אלא אם צויין אחרת